• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Novosti

naslovna ministarka vujovic obisla radove na sanaciji regionalnog kolektora u novoj pazoviPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka zaštite životne sredine, gospođa Irena Vujović, danas je boravila u radnoj poseti u opštini Stara Pazova. Povod posete je obilazak radova na lokaciji gde su u toku radovi na sanaciji havarisanog regionalnog, zajedničkog kolektora, koji pripada opštinama Inđija i Stara Pazova.

naslovna predsednik radinovic ministarka djedovic handanovicPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, zajedno sa svojim saradnicima dočekali su ministarku rudarstva i energetike, Dubravku Đedović Handanović. Povod posete ministarke našoj opštini je svečana dodela ugovora građanima o subvencijama za energetsku efikasnost.

naslovna ministar vesic u obnovu puteva u sremu drzava ulozila 24 miliona euraPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, zajedno sa svojim saradnicima, dočekao je ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Gorana Vesića u Starim Banovcima, gde su zajedno obišli radove na rehabilitaciji puta Stari Banovci i radove na rekonstrukciji ulica Karađorđeve i Svetog Save u Belegišu.

naslovna za narednu fazu izgradnje vodovoda u vojki opstina izdvaja 20 miliona dinara 1Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, u četvrtak, 12. oktobra potpisao je ugovor o dodeli sredstava za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Vojki. Naša lokalna samouprava je jedna od pet opština, kojima su odobrena sredstva po Konkursu za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine, a ugovore im je u Vladi AP Vojvodine uručio Aleksandar Panovski, podsekretar Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Iz pokrajinskog budžeta za ove potrebe je izdvojeno više 480 miliona dinara, konkretno za 4. fazu izgradnje vodovodne mreže u Vojki potrebno je nešto više od 70 miliona dinara. Radovi na nastavku izgradnje vodovodne mreže kreću nakon okončanog postupka javne nabavke, potvrdio je prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

naslovna u novoj pazovi svecano obelezeni dani doseljenikaOpština Stara Pazova ima veoma bogatu i slikovitu istoriju svog razvoja. Dok je Stara Pazova poznata po, skoro tri veka, suživota doseljenika Slovaka i domicilnog dela stanovništva Srba, Nova Pazova se razvijala pod uticajem kolonista iz Nemačke. Nakon Drugog svetskog rata, ovo mesto naselili su stanovnici ratom opustošenih oblasti tadašnje Jugoslavije, najviše iz Bosne i Hercegovine, Dalmacije, Like, nešto manje iz Crne Gore. Svake godine u jesen, organizuje se manifestacija „Dani doseljenika“, upravo sa ciljem očuvanja sećanje na ovaj deo istorije razvoja Nove Pazove.

naslovna pu poletarac od predsednika radinovica dobio kljuceve novog kombi vozilaNovo kombi vozilo za distribuciju hrane u objekte Predškolske ustanove „Poletarac“ Stara Pazova, nabavljeno je unapred isplaniranim sredstvima Opštine Stara Pazova. Tokom obeležavanja Dečije nedelje, prilikom obilaska vrtića, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, uručio je ključeve novog vozila direktorki ustanove Jeleni Ivančević. Inicijativa lokalne samouprave predstavlja dobar primer kako u praksi izgleda briga o deci i pokazuje posvećenost Opštine u obezbeđivanju optimalnih uslova za pravilan rast i razvoj najmlađih sugrađana.

naslovna 16 uspesnih godina regionalnog sajma privredeOvogodišnji, 16. po redu Regionalni sajam privrede održan je poslednja dva radna dana u septembru mesecu, a kao i svake godine, posetioci su mogli da obiđu štandove više od stotinu izlagača raznih privrednih grana, ali i da prisustvuju prezentacijama i izlaganjima eminentnih stručnjaka iz ekonomije. Sajam je svečano otvoren u četvrtak, 28. septembra od strane zamenika pokrajinskog sekretara za regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoja Paroškog, koji je istakao da država i pokrajina izdvajaju značajna sredstva za podsticaj privrede.

naslovna predstavnici zemlje velikog prijatelja republike srbije u poseti staropazovackoj opstiniPo ugleda na bilateralne, prijateljske odnose i mostove saradnje koje je trasirala Republika Srbija i Opština Stara Pazova inicira i gradi kvalitetne prijateljske odnose sa državama i gradovima van granica otadžbine. Prošlog meseca u prvoj zvaničnoj poseti našoj O pštini boravio je ambasador islamske repubike Iran, Nj.E. Rašid Hasan Por. Sa svojim najbližim saradnicima, srdačan doček u zgradi opštinske uprave, priredio mu je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

naslovna u susret 16 regionalnom sajmu privrede zaposlenje za svakoga ko zeli da radiStara Pazova je opština u kojoj radno mesto može imati svako ko želi da radi, nezaposlenost je na istorijskom minimumu ispod tri posto, a kompanije koje posluju u okviru četiri industrijske zone, kontinuirano potražuju kvalifikovanu radnu snagu, rečeno je danas na konferenciji za novinare kojom je najavljen ovogodišnji, 16. Regionalni sajam privrede Sremskog okruga. Sajam koji organizuju Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga, biće održan 28. i 29. septembra od 10 do 17 časova u kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi.

naslovna predsednik radinovic i direktor kompanije mtu otvorili novi objekat pu poletaracSvečanim presecanjem vrpce, u petak, 15. septembra 2023. godine, otvoren je novi objekat u okviru Predškolske ustanove „Poletarac“, koji se nalazi u sklopu nemačke kompanije „MTU“. Savremeno opremljen i izgrađen objekat simboličnog naziva „Aviončić“ svečano su otvorili predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i generalni direktor kompanije „MTU“, Rejner Beker, a u novom objektu od početka septembra borave deca zaposlenih u kompaniji „MTU“, ali i deca iz lokalne zajednice.

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije