• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Novosti

naslovna ubedljiva vecina glasom potvrdila da na referendumuPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, istakao je zadovoljstvo zbog odziva građana i rezultata glasanja na teritoriji opštine Stara Pazova, na juče održanom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

naslovna predsednik radinovic i u 2022 godini sve napore ulazemo za dalji razvoj opstine i sprovodjenje kljucnih kapitalnih infrastrukturnih investicijaPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, održao je u utorak, 28. decembra godišnju konferenciju za novinare, na kojoj je sumirao godinu za nama i upoznao javnost sa nekim od bitnijih planova i investicija za 2022. godinu. Na početku obraćanja, zahvalio se svim novinarima, na nepristrasnom i ažurnom obaveštavanju javnosti o svim aktivnostima opštinskog rukovodstva i projektima koji su realizovani.

naslovna konkretna podrska gradjanima u vidu uglja za ogrev stize na kucne adrese za 1700 porodicaDa sa pravom nosi sinonim opština solidarnosti, Stara Pazova dokazala je i ove zime obezbedivši za, građane skromnijeg imovinskog statusa, besplatan ogrev. Za oko 1100 porodica korisnika socijalne pomoći i 600 porodica iz kategorija samohranih roditelja, višečlanih porodica te primaoca niskih penzija, opština je nabavila 1700 tona najkvalitetnijeg uglja za ogrev, a u toku je distribucija kamionima na kućne adrese.

naslovna staropazovacka lokalna samouprava aktivno pruza podrsku poljoprivrednim proizvodjacimaU ponedeljak 6. decembra 2021. godine potpisani su ugovori o dodeli subvencija između Opštine Stara Pazova i staropazovačkih poljoprivrednih proizvođača. Ovaj program je nastavak ranije uspostavljene lokalne podrške poljoprivredi, a u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

naslovna pobratimili se opstina stara pazova i opstina miliciOpština Stara Pazova i Opština Milići iz Republike Srpske potpisale su u petak, 10. decembra Sporazum o bratimljenju. Ovim činom potpisnici, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i načelnik Opštine Milići, Marko Savić, saglasili su se da se bratimljenjem dveju opština i dva naroda, koja su neraskidivo povezana duhovnim, rodbinskim, socijalnim i kulturnim vezama, još više jačaju veze srpskog naroda sa obe strane reke Drine.

naslovna zahvaljujuci inicijativi opstinskog rukovodstva 430 najmladjih pazovcana imaju nova auto sedistaJedan od koraka, koje Opština Stara Pazova preduzima u cilju podrške roditeljstvu, kako bi se na teritoriji naše opštine trend povećanja nataliteta i dalje nastavio kretati uzlaznom putanjom, jeste nabavka i podela auto sedišta za naše najmlađe sugrađane. Sa ovom merom podsticaja i pomoći roditeljima, opštinsko rukovodstvo je krenulo početkom ove godine, kada je za prvorođenu decu u 2020. godini, a čiji roditelji imaju stalno prebivalište u nekom od naselja naše opštine, podeljeno preko 250 najkvalitetnijih i najsigurnijih auto sedišta.

naslovna u toku nova infrastrukturna investicija za kompletnu rekonstrukciju puta stara pazova golubinci u duzini od 12 kilometaraNa putnom pravcu koji povezuje Staru Pazovu i Golubince, nakon detaljne rekonstrukcije puta i asfaltiranja, ovih dana povoljne vremenske prilike bez padavina, putari su iskoristili za postavljanje završnog sloja asfalta. Mehanizacija za izvođenje radova je na terenu i kompletan pravac od 12 km bi trebalo da bude završen u narednih petnaest dana, što sa velikim nestrpljenjem očekuju meštani ovog sela.

naslovna delegacija grckog ostrva krf u prijateljskoj poseti predsedniku radinovicuPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović primio je u petak, 12. novembra delegaciju uprave grčkog ostrva Krf u prostorijama opštinske uprave. Ovo je uzvratna, druga poseta predstavnika ovog grčkog ostrva, koje sa Srbijom spajaju istorijski događaji, ali i sadašnja veoma uspešna saradnja sa Opštinom Stara Pazova koja traje deceniju.

naslovna nova stolarija izolacija solarni kolektori i novi kotlovi za grejanje za 214 porodicaVlasnici kuća i stanova na teritoriji opštine Stara Pazova, kojima su odobrene subvencije za realizaciju mera energetske sanacije, potpisali su danas ugovore u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Ukupno 214 građana će, pomoću Ministarstva rudarstva i energetike i Opštine Stara Pazova, imati priliku da povoljnije izvrši neku od mera energetske efikasnosti na svojim domovima, bilo da je reč o ugradnji termičke izolacije spoljnih zidova i krovova, nabavci i ugradnji prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima, nabavci i instalaciji kotlova/peći na prirodni gas ili biomasu kao i nabavci i instalaciji solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode.

naslovna rukovodstvo opstine u novom poduhvatu kapitalne investicije u kompletnu obnovu i nove rekonstrukcije vaznih saobracajnica u staropazovackoj opstiniDeo lokalnog puta od Starih Banovaca prema obližnjoj šljunkari, koji je bio oštećen i usled pojačanog saobraćaja u lošem stanju, uskoro će biti kompletno rekonstruisan. Pripremni radovi su počeli ovih dana, saobraćaj se još uvek odvija u oba smera, usporeno, pa je potrebna dodatna pažnja svih učesnika u saobraćaju. Ovi radovi su deo projekta uređenja putnog pravca Stari Banovci – Belegiš. Uređenje svih lokalnih puteva je prioritet u ovoj i narednoj godini, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i najavio još jedan veliki projekat, rekonstrukciju puta od Starih Banovaca do Krnješevaca.

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije