• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna 16 uspesnih godina regionalnog sajma privredeOvogodišnji, 16. po redu Regionalni sajam privrede održan je poslednja dva radna dana u septembru mesecu, a kao i svake godine, posetioci su mogli da obiđu štandove više od stotinu izlagača raznih privrednih grana, ali i da prisustvuju prezentacijama i izlaganjima eminentnih stručnjaka iz ekonomije. Sajam je svečano otvoren u četvrtak, 28. septembra od strane zamenika pokrajinskog sekretara za regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoja Paroškog, koji je istakao da država i pokrajina izdvajaju značajna sredstva za podsticaj privrede.

„Stara Pazova kao jedna od opština koja je među prvima prepoznala značaj razvoja industrijskih zona i privrede uopšte, danas ima četiri industrijske zone na oko 1600 hektara, više od hiljadu preduzeća, 3000 preduzetnika i više od 4000 poljoprivrednih gazdinstava“, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prilikom svečanog otvaranja i naglasio da će lokalna samouprava i ubuduće u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Srbije izdvajati sredstva za održavanje ove jako bitne privredne manifestacije, na kojoj se stiču nove poslovne saradnje, širi se poslovanje kroz besplatnu reklamu svih učesnika.

Domaćin ovogodišnjeg sajma je domaća špediterska kompanija „Transfera“, čiji je finansijski direktor, Vladimir Popović medijima objasnio šta je njihovu kompaniju privuklo da svoje poslovanje prebace na teritoriju naše opštine gde su izgradili i veliki distributivni centar: „Videli ste i sami kada ste dolazili, koliko je putna infrastruktura razvijena ovde i koliko se vodi računa da sve saobraćajnice budu kvalitetne, kako na dobrobit privrednika, tako i građana. Upravo sve navedeno je prevagnulo u korist ove opštine, kada smo mi razmatrali lokaciju za premeštanje i proširenje naših kapaciteta.“ Predrag Mujkić, direktor Regionalne privredne komore je istakao da i pored svetske ekonomske krize, privreda i ekonomija ne smeju da stanu. Dodao je da Sajam svake godine broji više posetilaca i izlagača, što govori o njegovom značaju.

Drugog dana Sajma održan je i sajam zapošljavanja kao prateći program. Preko 30 kompanija ponudilo je 650 radnih mesta. Na poziv Nacionalne službe za zapošljavanje odazvalo se preko 600 osoba, ali i oni koji žele da promene posao. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje Sremska Mitrovica kažu da su u poslednje vreme više poslodavci zainteresovani za učešće na sajmovima zapošljavanja koji predstavljaju odličnu priliku da se poslodavci i radnici neposredno upoznaju i svi se nadaju da će nakon ovog sajma dobiti tražen posao, odnosno radnike. Prema njihovoj evidenciji, na teritoriji naše opštine ima svega 880 nezaposlenih građana.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije