• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

KUD Mladost Nova PazovaSavez amatera opštine Stara Pazova je društvena organizacija, osnovana 2003. godine, kao sledbenik Kulturno-prosvetne zajednice, asocijacije kulturno-umetničkih društava i ustanova u oblasti obrazovanja i kulture.

U Savez amatera opštine Stara Pazova se dobrovoljno udružuju kulturno-umetnička društva, amaterska pozorišta, sekcije, klubovi, grupe, udruženja, ustanove, druge organizacije i pojedinci, pripadnici svih naroda, nacionalnih manjina i etničkih grupa na teritoriji opštine Stara Pazova. Savez prati i proučava amatersku kulturno-umetničku delatnost i predlaže mere za njeno unapređenje, podržava i pokreće inicijative za stvaranje uslova za razvoj i organizovanje svih oblika kulturno-umetničkog stvaralaštva amatera, organizuje i prati realizaciju festivala, smotri, susreta i sličnih manifestacija, prikuplja i sistematizuje građu o oblicima amaterskog delovanja, organizuje stručne seminare i savetovanja o aktuelnim pitanjima iz delokruga svog rada, bavi se izdavačkom delatnošću, koordinira rad i sarađuje sa svim asocijacijama u oblasti kulturno-umetničkog amaterizma u Pokrajini, Republici Srbiji i rasejanju.

Svojim delovanjem Savez amatera opštine Stara Pazova razvija, podstiče i afirmiše lične stvaralačke i umetničke sklonosti dece, omladine i građana u obrazovnim ustanovama, preduzećima, kulturno-umetničkim društvima, grupama, ansamblima i udruženjima. Savez amatera podstiče i afirmiše razvoj, očuvanje i negovanje amaterske kulturno-umetničke delatnosti i kulturne tradicije naroda, nacionalnih manjina i etničkih zajednica, uz puno poštovnje njihove ravnopravnosti.

U Savez amatera opštine Stara Pazova udruženo je jedanaest kulturno-umetničkih društava, tri likovna udruženja, dva udruženja građana, jedan folklorni ansambl, Gradski hor i Gradski tamburaški orkestar.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije