• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Najmanje naselje u Opštini Stara Pazova, ima oko 1500 stanovnika, od nedavno uživa blagodeti jedne od najboljih industrijskih zona ne samo u staropazovačkoj opštini nego i u Srbiji. Selo se naslanja na međunarodni autoput E-75 pored koga je, na 25 kilometru od Beograda, formirana industrijska zona od 580 ha, u kojoj se nalaze neke od najpoznatijih domaćih i inostranih kompanija.

Pored značajne industrijske zone, ostatak sela odiše mirom i rustikalnim duhom sremskog naselja u kojem se više od hiljadu stanovnika uglavnom bavi poljuprivredom.

Istorija

Prvi pomen Krnješevaca datira iz 1713. godine, i podaci o ovom selu su jako retki. Tokom istorije selo je delilo sudbinu ostalih naselja u okolini. Plodno zemljište i brojni pašnjaci su omogućavali stanovništvu stabilan život. Iako malo, naselje je urabanistički uređeno i poseduje poštu, samoposlugu, područnu školu( do četvrtog razreda), vrtić, fudbalski klub, crkvu i potrebnu infrastrukturu od telefona do vodovone mreže.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije