• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Opština Stara Pazova se priključila inicijativi koju je pokrenula institucija Zaštitnika građana, koja za cilj ima unapređenje prava ranjivih grupa građana među kojima su i osobe za invaliditetom.

Ostvarivanje i zaštita njihovih prava je u nadležnosti organa javne vlasti čija postupanja i rad Zaštitnik građana nadzire, ali i unapređuje ukazujući na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju. Jedan od osnovnih preduslova za ostvarivanje garantovanih prava građana sa invaliditetom jeste i pristupačno okruženje. Pristupačnost podrazumeva sve ono što svakom pojedincu omogućava da samostalno živi i učestvuje u svim aspektima života, na jednakoj osnovi.

S tim u vezi, kako bi unapredila prava osoba sa invaliditetom u ovoj oblasti, a radi bržeg i lakšeg informisanja, lokalna samouprava je na svojoj internet prezentaciji postavila link za interaktivnu Mapu pristupačnosti svih objekata javne namene u Staroj Pazovi koji osobama sa invaliditetom omogućuju nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad.

Podaci koji se nalaze u Mapi prikupljeni su uz pomoć građana, organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, državnih organa i drugih organa javne vlasti, a u Staroj Pazovi osobe sa invaliditetom mogu samostalno da obavljaju poslove jer je većina objekata javne namene obezbeđena rampama: Zgrada Opštine, upravna zgrada JKP „Vodovod i kanalizacija“, PU „Poletarac“, ŠOSO „Anton Skala“, OŠ „Simeon Aranicki“, zgrada Doma zdravlja „Dr J.J.Zmaj“, Centar za socijalni rad, objekti Osnovnog suda, hramovi Sv. Proroka Ilije i Pokrova Presvete Bogorodice, Slovačka crkva, pošte, zgrada Policijske stanice, Železničke stanice i Pozorišna sala.

Detaljniju mapu pristupačnosti objekata u Staroj Pazovi sa standardima pristupačnosti za građane sa invaliditetom možete pogledati OVDE.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije