• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Đorđe Radinović,
predsednik Opštine Stara Pazova

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe RadinovićĐorđe Radinović rođen je 14. maja 1961. godine u Belegišu. Nakon osnovne škole svoje obrazovanje nastavlja u Beogradu gde završava Saobraćajnu, mašinsku i elektrotehničku školu GSP „Bora Marković“. Politikom počinje da se bavi ranih 90-tih godina, naročito se ističući svojom autentičnošću i aktivizmom. Jedan je od osnivača tada vodećih opozicionih stranaka u Srbiji, da bi za dvadeset godina bavljenja politikom sazreo u ozbiljnog društvenog delatnika, kome je interes naroda iznad svega i koga poznaje čitav Srem.

Pre nego što je izabran za predsednika Opštine Stara Pazova, najbolje lokalne samouprave u Srbiji, Đorđe Radinović je četiri mandata obavljao dužnost predsednika saveta MZ Belegiš. Prvi mandat predsednika Saveta ove mesne zajednice osvojio je 1994. godine. U svoj rodni Belegiš, u kome i danas živi, ulagao je mnogo ličnog napora i rada kako bi postao jedno od najlepših sremskih mesta. Bez obzira na daleko veći izazov i obaveze koje ga očekuju Đorđe Radinović ima sličnu inicijativu i nameru i kada je u pitanju Opština Stara Pazova – buduća Opština solidarnosti, investicija i privrede.

Aktivno se bavi sportom od ranog detinjstva, naročito beležeći odlične rezultate u fudbalu. Igrao je za više klubova u Sremu i prestonici, a najduže za FK „IMT“ sa Novog Beograda, koji se takmičio u rangu Treće lige SFRJ, u kome je bio dugodišnji kapiten. Za amatersku reprezentaciju Beograda nastupao je 16 puta, koju je često predvodio sa kapitenskom trakom.

Oženjen je. Sa suprugom Ljiljanom ima dvoje dece, Sanju i Ivanu. Ponosni je deda Sofije i Dušana.

„Dovođenje stranih investitora, realizacija investicija, izgradnja i uređenje kompletne infrastrukturne mreže na teritoriji naše Opštine, otvaranje novih radnih mesta i briga o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i spadaju u ključne oblasti za čiju realizaciju smo, kao lokalna samouprava koju je birao narod, posvetili naredni period. Bez obzira na činjenicu da će mnogo faktora, od državnog aparata, pa preko opšte ekonomske situacije u Evropi i regionu uticati na ostvarenje nekih od navedenih ciljeva, ostaćemo fokusirani da ove zadatke ispunimo do kraja uz Vašu pomoć.

"Shvatajući koliko je važno pokazati solidarnost na delu, nastojimo da, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, svakodnevno pomažemo ugrožene i osetljive kategorije, nemoćne, samohrane majke, nacionalne manjine i decu, jer verujemo da će takva podrška građanima, pored jačanja privrede, podsticanja investitora da zapošljavaju naše građane i opšteg poboljšanja ekonomskog okruženja, doprineti podizanju standarda života u opštini Stara Pazova. Želimo da zajedno sa Vama rešavamo probleme koje vam je nametnulo današnje teško vreme i da i na taj način pomognemo da naša opština jednog dana postane jedno od najlepših mesta za život u Republici Srbiji”.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije