• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Centar za kulturu Stara PazovaJavna ustanova Centar za kulturu Stara Pazova postoji od 1960. godine kao Radnički univerzitet Stara Pazova, radi zadovoljavanja potreba građana u oblasti kulture i obrazovanja. Godine 1994.godine odlukom Opštine osnovana je Javna ustanova Centar za kulturu Stara Pazova, koja je pravni naslednik Radničkog univerziteta. Proteklih godina Centar za kulturu Stara Pazova je ostvarivao svoje programske ciljeve i zadatke na opismenjavanju građana, njihovom doškolovavanju ili prekvalifikaciji, distribuciji kulturnih dobara, organizaciji kulturnih manifestacija, profesionalnih i amaterskih, i doprinosio razvoju kreativnih potencijala mladih i talentovanih ljudi sa teritorije opštine Stara Pazova. Zahvaljujući delovanju najpre Radničkog univerziteta, a zatim i Centra za kulturu Stara Pazova, gotovo da nema značajnog imena u kulturi čije stvaralaštvo nije predstavljeno u Staroj Pazovi, bez obzira da li se radi o muzici, dramskom stvaralaštvu ili likovnoj umetnosti. Isto tako, mnogi mladi ljudi, danas svršeni producenti, dramaturzi ili muzičari, svoje prve korake u oblasti umetnosti činili su upravo u Centru za kulturu. Amaterske pozorišne predstave „Derviš i smrt“, „Hamlet“, „Žena sa tajnom“, „Sabirni centar“, rađene samostalno ili u koprodukciji sa staropazovačkim udruženjima ili kulturno-umetničkim društvima, osvajale su brojne nagrade i priznanja širom Srbije, a svojevremeno i na festivalim bivše SFRJ.

Centar za kulturu je matična institucija, dok u ostalim naseljima u Opštini deluju Domovi kulture osnovani na inicijativu mesnih zajednica. Domovi kulture su centri kulturnog života tih mesta i sedište brojnih Kulturno- umetničkih društava sa brojnim sekcijama. Mnogi od njih organizuju ili su u saradnji sa CZK suorganizatori kulturnih manifestacija u svojim mestima. U okviru Kulturno poslovnog centra Nova Pazova postoji i letnja pozornica čime su se stvorili uslovi za organizovanje programa Kulturnog leta i u ovom mestu.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije