• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Odeljenje za finansije organizuje i koordinira postupak izrade budžeta, izdaje uputstva za pripremu nacrta budžeta i obezbeđuje donošenje budžeta po postupku i način uređen Zakonom o budžetskom sistemu.

Prati izvršenje budžeta i najmanje dva puta godišnje informiše o tome izvršne organe opštine.

U izvršavanju budžeta Odeljenje za finansije kontroliše plan izvršenja budžeta, vrši promene aproprijacija u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, kontroliše preuzete obaveze, prati primanja i izdatke budžeta, daje preporuke korisnicima budžetskih sredstava, informiše predsednika opštine o planiranim i ostvarenim primanjima i izdacima budžeta.

Odeljenje za finansije projektuje i prati prilive na konsolidovani račun trezora i zahteve za plaćanje rashoda i definiše tromesečne, mesečne i dnevne kvote preuzetih obaveza i plaćanja. Upravlja gotovinskim sredstvima na konsolidovanom računu trezora, kontroliše rashode, upravlja dugom.

Obavlja računovodstvene poslove, vrši plaćanja, vodi glavnu knjigu trezora i odabrane pomoćne knjige, sastavlja finansijske izveštaje i priprema Nacrt odluke o završnom računu budžeta. Odeljenje za finansije obavlja računovodstvene poslove za Opštinsku upravu, Mesne zajednice, Fondove i druge subjekte kada mu je to posebnom odlukom povereno.

Vrši i druge poslove u skladu sa zakonom, Statutom i odlukama Opštine a po nalogu Predsednika opštine, načelnika Opštinske uprave i načelnika Odeljenja.

Načelnik odeljenja: Sonja Mijović

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije