• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predsednik radinovic ministarka djedovic handanovicPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, zajedno sa svojim saradnicima dočekali su ministarku rudarstva i energetike, Dubravku Đedović Handanović. Povod posete ministarke našoj opštini je svečana dodela ugovora građanima o subvencijama za energetsku efikasnost.

Ministarstvo rudarstva i energetike i ove godine sprovodi Projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ koji se finansira iz sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Stara Pazova je jedna od 130 lokalnih samouprava čiji građani imaju mogućnost da koriste pogodnosti ovog projekta. Već 4 godine naša opština je deo ovog državnog projekta, koji doprinosi smanjenju potrošnje I poboljšanju kvaliteta životne sredine. Svaka mera energetske sanacije - zamena prozora i vrata, poboljšanje izolacije, zamena kotlova, ugradnja solarnih panela mogu da pomognu u smanjenju potrošnje što se vidi već posle tri meseca po ostvarenim smanjenim računima.

Ove godine predsednik opštine I ministarka podelili su 222 ugovora građanima Stare Pazove koji su konkurisali na javni poziv I ostvarili pravo na subvencije. Svečana dodela organizovana je 30.januara u skupštinskoj sali u Beloj zgardi.

"U poslednje tri godine, Ministarstvo i opština opredelili su gotovo 90 miliona dinara za subvencije za energetsku efikasnost i uspešno smo završili radove u blizu 500 domaćinstava u Staroj Pazovi", rekla je ministarka.

Država i lokalna samouprava pokrivaju do 50 odsto troškova investicije domaćinstva. Za one koji žele da istovremeno sprovedu više od jedne mere, podignut je prag za subvencije, na čak 65 odsto ukupne investicije.

Program će trajati naredne četiri godine i do sada je dodeljeno više od 3.000 subvencija.

Od proleća ove godine građani će moći da se prijave na novi javni poziv I da izaberu najpogodnije mere energetske efikasnosti za njihove kuće ili stanove.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije