• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna ministarka vujovic obisla radove na sanaciji regionalnog kolektora u novoj pazoviPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka zaštite životne sredine, gospođa Irena Vujović, danas je boravila u radnoj poseti u opštini Stara Pazova. Povod posete je obilazak radova na lokaciji gde su u toku radovi na sanaciji havarisanog regionalnog, zajedničkog kolektora, koji pripada opštinama Inđija i Stara Pazova.

Havarija koja se dogodila na glavnom kolektoru predstavlja ozbiljan problem, kako naše, tako i okolnih opština zbog čega je rekonstrukcija ove deonice pokrenuta po hitnom postupku, počev od admininstrativnih građevinskih procedura pa do same realizacije na terenu. Predsednik opštine Đorđe Radinović, kao i predsednik opštine Zemun pokrenuli su inicijativu i ukazali na problem koji je posledica pucanja nekvalitetnih materijala i nestručne gradnje kolektora koja je završena u vreme prethodnih vlasti.

Radovi su započeti prvo čišćenjem terena, a sad su već krenuli sa kopanjem bunara što će se raditi naredni period. Izvođači radova, Bulevar kompani i Galovica, koji su bili na licu mesta obavestili su da će radovi biti završeni i pre predviđenog roka.

“Saniramo kolektor po hitnom postupku jer su to tražili građani Stare Pazove i gradske opštine Zemun. Problemi koji su nastali usled pucanja kolektora u Staroj Pazovi koji nije dobro funkcionisao, dolazilo je do izlivanja otpadnih voda i fekalija koje su stizale sve do Busija. Želim posebno da zahvalim izvođačima radova koji su mi rekli da će sanacija naprslog kolektora biti završena pre roka, jer je ovaj projekat važan za građane Stare Pazove i Zemuna“, objasnila je Vujović.

"Podrška Vas i Vašeg ministarstva su nam od velike važnosti, kada je u pitanju problem koji zajedničkim snagama rešavamo. Bliži nam se i početak radova na daljoj izgradnji kanalizacione mreže u urbanim naseljama naše Opštine i tu smo takođe zahvalni Vladi Republike Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je lično doprineo da oko 130km mreže koja će se graditi bude uvrštena u veliki nacionalni projekat "Čista Srbija". Sa ovim velikim građevinskim radovima, koji nam predstoje u narednih nekoliko godina, postižemo visok ekološki standard i to je nešto što zaslužuju građani naše Opštine", naglasio je predsednik Radinović.

Projekat rekonstrukcije kolektora radi se uz veliku podršku resornog ministarstva i nije jedini projekat sa pomenutim ministarstvom, ali jeste jedan od značajnijih.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije