• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna savet za saobracaj okt 2021Kao što je i najavljeno u periodu od 16. do 22. septembra obeležava se evropska nedelja mobilnosti pod sloganom "Krećimo se održivo. Ostanimo zdravi."

Ideja kampanje je promovisanje aktivnih vidova prevoza kao što su vožnja bicikla i pešačenje, te je u skladu sa tim Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova prepoznao svoju ulogu i u nekoliko navrata zajedno sa pripadnicima saobraćajne policije delio našim sugrađanima koji voze bicikle prigodne poklone. Poklon paketi sadržali su retroreflektujuće prsluke, zvonca i svetla za bicikl. Članovi Saveta i saobraćajne policije su, pre svega, starijim sugrađanima, delivši poklone ukazali na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju i korišćenja ovih sredstava, te napomenuli da su na teritoriji opštine Stara Pazova biciklisti jedna od najugroženijih grupa učesnika u saobraćaju.

Takođe, na nedavno održanom Regionalnom sajmu privrede Savet za bezbednost saobraćaja je pozvao članove Udruženja poljoprivrednika opštine na predavanje i pripremio pakete opreme za traktoriste koji su sadržali rotaciono svetlo, trougao za spora vozila i retroreflektujući prsluk. Treba napomenuti da na području gde je razvijena poljoprivreda, povećano je prisustvo traktora u saobraćaju. Traktor u saobraćaju na javnim putevima, zbog svojih tehničko-eksploatacionih karakteristika (male maksimalne brzine), mogućnosti da vuče jednu ili dve prikolice, kao i da nosi ili vuče priključna oruđa i mašine, predstavlja potencijalnu opasnost za nastanak saobraćajnih nezgoda.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije