• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Obaveštenje o preduzetim merama povodom vremenskih nepogoda u Opštini Stara PazovaU protekla dva dana, i nakon jučerašnje prve sednice Štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova, povodom aktuelnih vremenskih nepogoda, po hitnom postpuku su na raspolaganje stavljene sve nadležne službe i javna preduzeća u cilju sprečavanja poplava i šteta od poplava, kao i uklanjanja svih posledica nevremena.

Juče su u najbržem mogućem roku sanirane sve nastale situacije u Novoj Pazovi u Bloku 9, gde je cisternama ispumpavana akumulirana voda, slična akcija je sprovedena na kritičnim tačkama u ulicama Burgena u Novim Banovcima i Cara Lazara u Surduku. I dalje se prati stanje oko potoka Budovar u Starim Banovcima, u određenim delovima Novih Banovaca pored Dunava, kao i izlivanje podzemnih voda u nižim delovima Nove Pazove i Vojke.

Na današnjoj sednici Opštinskog štaba još jednom su Goranu Vranješu, zameniku komandanta Štaba, članovi i predstavnici svih nadležnih i uključenih službi, izneli izveštaje o preduzetim radnjama u proteklih 30 časova, kao i dalja predviđanja gde je moguće očekivati potencijalne intervencije. Od jutros je na teritoriji Opštine od strane građana prijavljeno, a potom i uklonjeno više od 50 stabala koja su ometala bezbednost, a u ove i druge aktivnosti su se, pored opštinskih odeljenja i javnih preduzeća, Policijske stanice, Crvenog krsta, vatrogasne jedinice, Srem puta, Elektrovojvodine i, uključili i članovi brigadne jedinice vojske.

Na osnovu više prijavljenih težih okolnosti u kojima su se našle škole u Staroj Pazovi, naseljima Belegiš i Novi Banovci, i u skladu sa proglašenjem vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, odlučeno je da sve osnovne i srednje škole dana 16. maja 2014. godine obustave izvođenje nastave.

Dežurstva koja su uvedena u okviru službi biće nastavljena i narednih dana, a građani se mole da u slučaju izlivanja podzemnih voda, kanala ili drugih problema prouzrokovanih obilnim padavinama najpre obrate svojim Mesnim zajednicama, koje sve dalje direktno koordiniraju sa opštinskim nadležnim službama.

Odluka Opštinskog Štaba za vanredne situacije

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije