• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna dan opstine 2023 programi i ugodjaji za sve generacijeMesna zajednica Stara Pazova kao svoju krsnu slavu obeležava 02. avgust, dan Svetog Ilije i to decenijama unazad. Tradicija je da se tog dana oko istoimenog hrama u Staroj Pazovi okupe svečari i veliki broj građana. 2018. godine opštinsko rukovodstvo je odlučilo da se zaštitnik svih građana naše Opštine, Staropazovčana – Sveti Ilija usvoji i kao Dan opštine Stara Pazova.

Rast lokalne privrede, koji je zapažen i van granica Srbije, sa titulom jedne od najrazvijenijih opština u Srbiji, poboljšanje standarda građana, stavili su našu Opštinu u fokus javnosti. Kako je sve ovo postignuto zajedničkim naporima lokalne vlasti i građana opštine, odlučeno je da se dani oko Svetog Ilije predodrede za svečanosti posvećene građanima, prijateljima, saradnicima i institucijama koje su doprinele da danas postanemo pozitivan primer na svim poljima.

„Od 2012. godine do danas tj. 2023. godine u hronici naše Pazove, naročito je zabeležen privredni rast, infrastrukturni napredak, uložili smo maksimalne napore da na delu pokažemo brigu o kulturnom nasleđu, verskim objektima, obrazovnoj i sportskoj infrastrukturi, a sve radi boljih uslova za budućnost, za decu, omladinu, mlade parove, jednom rečju za sve naše građane bez pravljenja razlike na uzrast i životnu dob. Ponosni na činjenicu da kao naslednici svojih predaka čuvamo ono što nam je predato, ali želimo da učinimo više i bolje kako bi svima, od najmlađih do nastarijih, poboljšali kvalitet života u svim relevatnim oblastima koje dotiču svakodnevne potrebe pojedinca. U tako uređenoj Pazovi, koja čuva duh Srema, ali istovremeno prihvata i ono ovovremeno što je moderno i napredno želimo da živimo, da stvaramo, želimo da ugostimo i dočekamo prijatelje naše Opštine, prijatelje iz sveta i Evrope, da im pokažemo šta smo uradili, ali i da od njih, koji su možda bolji od nas u tom poslu ili su već prošli kroz taj proces razvoja, dobijemo prijateljski savet kako da budemo efikasniji, bolji, brži... Prilika za ovakve susrete je svakako i Dan Opštine, dan kada se praznuje i hrišćanski svetitelj Ilija Gromovnik“ , reči su prvog čoveka staropazovačke opštine, Đorđa Radinovića o „Danima opštine Stara Pazova“.

Po tradiciji, 02. i 03. avgusta organizovani su besplatni koncerti, poklon građanima opštine. Na sceni postavljenoj na gradskom trgu, ove godine mnogobrojne Staropazovčane, ali i brojne goste iz okolnih mesta, zabavljali su Dženan Lončarević i Marija Šerifović, a kao predgrupe, obe večeri lokalne muzičke grupe su imale priliku da se prezentuju domaćoj publici. Pokrovitelj manifestacije je Opština Stara Pazova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije