• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna novi podvizi pazove van granica srbijeVišečlana delegacija Opštine Gazi Baba iz Severne Makedonije boravila je u trodnevnoj poseti opštini Stara Pazova od 13. do 15. decembra, što je rezultiralo potpisivanjem sporazuma dve privredno kompatibilne opštine o međusobnoj saradnji na svim poljima. Opštinsko rukovodstvo nastoji da stvara dobre odnose sa svim lokalnim samoupravama kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje, a koji su u interesu daljeg razvoja, unapređenja privrednog ambijenta, primene proverenih primera dobre prakse i znanja, a samim tim i boljeg života svih njenih građana, istakao je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prilikom prijema delegacije.

"Cilj realizovane posete, cilj Srbije i Severne Makedonije, ali i ostalih zemalja u regionu, je da se što više upoznamo, da uspostavljamo saradnje na poljima kulture, sporta i što je najvažnije za građane, uspostavljanje privredne i ekonomske saradnje. Kroz projekat „Otvoreni Balkan“ kao što znamo, otvorene su granice, a samim tim i velike su mogućnosti zajedničkih projekata zemalja objedinjenih u ovom projektu ka Evropskim fondovima."

Otvoreni Balkan je zajednički projekat Srbije, Albanije i Severne Makedonije, napravljen sa idejom slobodnog protoka roba i ljudi između država članica, a prvi čovek ove skopske gradske opštine, Boban Stefkovski, istakao je da ove dve opštine i te kako imaju zajedničkih ciljeva te da je ovo prijateljstvo samo korak ka stvaranju bolje budućnosti Makedonaca i Srba, a sledeći susret dve opštine biće susret njihovih privrednika.

Opština Stara Pazova primer je lokalne samouprave u kojoj je pored razvoja privrede evidentan razvoj i svih ostalih društvenih sfera. Gosti iz Severne Makedonije imali su priliku tokom svog boravka da obiđu neka od većih postrojenja stranih, ali i domaćih kompanija, koje su upravo zbog odlučnosti i efikasnosti lokalne samouprave, za svoje poslovanje odabrale neku od industrijskih zona u opštini Stara Pazova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije