• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna otvoren 15 regionalni sajam privredeSa 1.300 privrednih društava i više od 3.000 preduzetnika Opština Stara Pazova ostvarila je za sedam meseci ove godine robnu razmenu od skoro milijardu evra, a vodeće mesto po ekonomskim rezultatima među lokalnim samoupravama nastojaće da kruniše dobijanjem statusa Grada, rečeno je danas na otvaranju 15. Regionalnog sajma privrede. Otvarajući sajam, na kome je svoje proizvode i usluge u Kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi, ponudilo više od 100 izlagača, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalni saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojovdine Aleksandar Sofić ukazao je da opština Stara Pazove ima status prve kategorije razvijenosti lokalne samouprave po parametrima Vlade Srbije, a da iz godine u godinu podiže standarde.

Minimalna zarada je 2012. godine bila 17.000 dinara, sada je 37.000, a očekujemo da će iduće godine premašiti 40.000 dinara, uz konstantno povećanje broja zaposlenih, rekao je Sofić.

Stopa nezaposlenosti u staropazovačkoj opštini je manja od tri odsto, a na sajmu zapošljavanja, pratećoj manifestaciji ovogodišnje smotre regionalne privrede, 26 privrednih subjekata ponudiće u petak 30. septembra još 777 dodatnih radnih mesta.

Direktor Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica Predrag Mujkić naglasio je da, uz robnu razmenu od oko milijardu evra za sedam meseci ove godine, opština danas ima više od 40 velikih i srednjih preduzeća. Mujkić je ukazao na ocene privrednika da su „sve što bi u drugim opštinama Srbije rešavali za tri meseca, u opštini Stara Pazova završavali za tri dana“.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović naglasio je da lokalna samouprava koristi i geografski položaj, blizinu velikih centara, razvijenost infrastrukture i saobraćaja da privuče još veći broj privrednika. „Poseban trend da skoro nemamo nezaposlenih pokazuje i podatak da su na 1.000 stanovnika opštine 24 nezaposlena. Činimo sve da građani regiona, okruga, iz Novog Sada i Beograda dolaze ovde da nađu posao, presele se i odluče da žive u našoj opštini“, poručio je Radinović. On je rekao da je pokrenuta procedura i da opština do 2024. godine očekuje da dobije status grada.

Organizatori 15. Regionalnog sajma privrede su Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga, tokom dva dana uz uobičajene poslovne susrete biće održan ni niz pratećih manifestacija, a ulaz je besplatan. Na jednom od poslovnih predvanja Biljana Pešić iz organizacije ”Alterna Internacional” ukazala je da „poverenje najtraženija vrednost 21. veka“.

Drugog dana Sajma Ministarstvo privrede, Fond za razvoj Republike Srbije i razvojni fond Vojvodine organizuju predavanje „Prezentacija aktuelnih konkursa u najavi za podršku rada i razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća“.

U opštini je 2013. godine bilo 9.400 zaposlenih, a sada ih je 24.800.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije