• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna jos novih radnih mesta za staropazovcane kompanija transfera ulozila 14 miliona eura 1U nedelju, 11. septembra u najperspektivnijoj industrijskoj zoni u opštini Stara Pazova, otvoren je jedan od najvećih logističkih centara na Balkanu. Domaća kompanija „Transfera“, u objekat od 30000m2 uložila je 14 miliona evra i on je završen u rekordnih devet meseci. Pored ove investicije, kompanija „Transfera“, koja broji 360 otvara novih radnih mesta, među kojima i 100 mladih inženjera, najavila je nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za sledeću godinu.

Svečanoj ceremoniji otvaranja ovog logističkog centra, prisustvovali su Duško Radović, generalni direktor kompanije „Transfera“, Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Paova, Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i brojni gosti.

„Ponosan sam na činjenicu da je „Transfera“ stoprocentno srpska kompanija i da smo za devet godina postojanja postigli uspeh, koji nas je pozicionirao kao jednog od lidera na logističkom tržištu Srbije. U prilog tome govore i ostvareni rezultati. U 2021. godini imali smo 67 miliona evra prihoda, dok za ovu godinu očekujemo da ćemo se približiti cifri od 100 miliona. Želeo bih da se zahvalim celom timu na naporima uloženim tokom prethodnog perioda, bez kojeg ovi rezultati ne bi bili mogući. Naši planovi ne staju ovde. Cilj nam je nastavak razboja i širenja poslovanja i na druga tržišta, kao i nastavak izgradnjee logističkog parka“, rekao je Duško Radović.

Na svečanom otvaranju prisutnima se obratio i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, koji je, pre svega, zahvalio rukovodstvu ove kompanije što je za centar svog poslovanja odabrala staropazovačku Opštinu.

„Pre samo nekoliko meseci, prilikom obilaska radova, ovde je bilo veliko gradilište, a danas vidimo jednu veoma uspešno realizovanu investiciju. Mi, kao rukovodstvo Opštine, težimo kontinuiranom razvoju privrede o čemu svedoči niska stopa nezaposlenosti stanovništva, a ova investicija će svakako doprineti da taj procenat bude još niži, upravo zbog otvaranja novih radnih mesta“, naglasio je predsednik Radinović.

Nakon svečanog programa otvaranja centra kompanije, usledio je obilazak objekta što je bila prilika da se bliže upoznaju poslovne aktivnosti kompanije i planovi za naredni period.

Ukratko o kompaniji

„Transfera“ centar je opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Na dnevnom nivou, kompanija ima više od 800 carinskih operacija, dok u okviru logističkog centra realizuje preko 300 carinskih operacija dnevno i oko 350 pošiljki dnevno u međunarodnom transportu. U okviru logističkog centra je i logistika i servis kompanije „Comtrade“. Predstavništvo ima u Kini i Italiji.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije