• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predsednik radinovic i u 2022 godini sve napore ulazemo za dalji razvoj opstine i sprovodjenje kljucnih kapitalnih infrastrukturnih investicijaPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, održao je u utorak, 28. decembra godišnju konferenciju za novinare, na kojoj je sumirao godinu za nama i upoznao javnost sa nekim od bitnijih planova i investicija za 2022. godinu. Na početku obraćanja, zahvalio se svim novinarima, na nepristrasnom i ažurnom obaveštavanju javnosti o svim aktivnostima opštinskog rukovodstva i projektima koji su realizovani.

Iako teška, godina za nama donela je par važnih privrednih prekretnica. Kao najvažniju, predsednik Radinović je istakao odluku da posluje na teritoriji naše opštine i sam dolazak svetskog giganta, nemačke kompanije MTU, koja već uveliko gradi objekat za proizvodnju delova za avionske motore. O značaju dolaska ovako jake i velike kompanije, svedoči i činjenica da je u julu mesecu, na ceremoniji postavljanja kamena temeljca, prisustvovao i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić sa članovima Vlade RS. Pojačanje staropazovačkoj privredi u 2021. godini, otvaranjem pogona, učinili su i holandsko – češka kompanija CTP kao i domaća kompanija Transfera. Predsednik Radinović je najavio i izgradnju fabrike za proizvodnju automatskih menjača u Novim Banovcima, nemačkog investitora, kompanije TDF.

„Uz podršku Vlade RS, 2021. godine završili smo kompletnu rekonstrukciju puta Stari Banovci – Stara Pazova, u dužini od oko 10km, rekonstruisali smo i put Stara Pazova – Golubinci – Putinci u dužini od 12 km, koji je više od pola veka čekao na detaljnu rekonstrukciju. Raspisali smo i javni poziv za javnog partnera za rekonstruisanje i izgradnju puta Stari Banovci – Krnješevci, čime bismo pokrili oko 70 odsto glavnih lokalnih putnih pravaca“, istakao je predsednik Radinović, odgovarajući na pitanje o ulaganju u putnu infrastrukturu.

Putni pravac Stari Banovci – Krnješevci, koji će kompletno biti rekonstruisan u dužini od 30 km, opštinska je investicija vredna 950 miliona dinara. Potpisivanje ugovora sa izvođačem radova očekuje se u januaru 2022. godine. Kada se spominjalo ulaganje u putnu infrastrukturu, predsednik je najavio i skoru sanaciju puta ka Ljukovu, zajedno sa Opštinom Inđija. Pored ovih većih kapitalnih investicija, na teritoriji opštine u toku su radovi na rehabilitaciji saobraćajnica u ulicama Boška Buhe, Vojvođanska i Dr. Slobodana Stankovića u Novoj Pazovi.

„Počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u Novoj Pazovi i u toku je zamena stare vodovodne mreže u Belegišu posle više od 50 godina. Nastavićemo sa radovima na zameni azbestnih cevi na celoj teritoriji opštine kao i na izgradnji kanalizacione mreže, što je kompleksan posao, a uskoro se očekuje i sanacija kolektora između Stare i Nove Pazove, koja mora da bude završena u naredne dve godine.“

Od velikog značaja za sve građane opštine Stara Pazova, je izgradnja kanalizacije u četiri naselja, Starim i Novim Banovcima, Staroj i Novoj Pazovi. U Starim Banovcima radovi su započeti u avgustu mesecu, a završetak radova se očekuje u februaru 2022. godine. Urađeno je 2,5km kanalizacione mreže. Pomenuti deo mreže pripada kapitalnom projektu izgradnje kojim će se, zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade RS, a u saradnji sa institucijama iz nadležnih republičkih i pokrajinskih resora, obuhvatiti na stotine kilometara nove kanalizacione mreže. Izdvojeno je 66 miliona dinara za pomenute trase, sa pogonom za prečišćavanje otpadnih voda.

Opština Stara Pazova je godinama unazad lider u zapošljavanju. Statistika ukazuje da je 2012. godine na teritoriji opštine bilo zaposleno 9.500 stanovnika, dok danas taj broj iznosi oko 25.000 zaposlenih građana. Predsednik je naglasio da je rast ogroman i evidentan.

Predsednik se na konferenciji dotakao i ostalih aktuelnih tema, istakao je veoma razvijen socijalni program i redovna davanja ka ovoj kategoriji stanovnika, a napomenuo je i da se mnogo ulagalo i u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta. Svim građanima naše opštine, ali i svim građanima Srbije, čestitao je predstojeće novogodišnje i božićne praznike uz želju da ćemo zajedničkim snagama i dalje raditi na poboljšanju života svih građana.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije