• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna konkretna podrska gradjanima u vidu uglja za ogrev stize na kucne adrese za 1700 porodicaDa sa pravom nosi sinonim opština solidarnosti, Stara Pazova dokazala je i ove zime obezbedivši za, građane skromnijeg imovinskog statusa, besplatan ogrev. Za oko 1100 porodica korisnika socijalne pomoći i 600 porodica iz kategorija samohranih roditelja, višečlanih porodica te primaoca niskih penzija, opština je nabavila 1700 tona najkvalitetnijeg uglja za ogrev, a u toku je distribucija kamionima na kućne adrese.

Javna nabavka, shodno Odluci o socijalnoj zaštiti, sprovedena je preko Centra za socijalni rad i prema izvedenim podacima ugroženog sloja stanovništva, preko iste, nabavljena je potrebna količina uglja. Podela uglja uveliko traje, a na adrese domaćinstava dobiće ga prvo korisnici socijalne pomoći, a odmah za njima i porodice lošijeg materijalnog stanja i samohrani roditelji.

„Ovu akciju Opština Stara Pazova sprovodi godinama unazad i drži kontinuitet u vođenju brige o onima kojima je ova vrsta pomoći najpotrebnija. U odnosu na 2012/13. godinu kada smo i počeli da nabavljamo i delimo ugalj samo korisnicima socijalne pomoći, danas je gotovo dupliran broj porodica, koje će ugalj dobiti, jer smo proširili spisak i na ostale kategorije ugroženog stanovništva“, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prilikom obilaska mnogočlane porodice iz Stare Pazove, kojoj je danas dopremljena pomoć u vidu ogreva.

Ovu tradiciju, lokalna samouprava će nastaviti da neguje i narednih godina. Pored pomoći u vidu uglja, za decu iz gore pomenutih porodica, nabavljeni su novogodišnji paketići, koji će takođe biti deljeni narednih dana uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije