• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna pobratimili se opstina stara pazova i opstina miliciOpština Stara Pazova i Opština Milići iz Republike Srpske potpisale su u petak, 10. decembra Sporazum o bratimljenju. Ovim činom potpisnici, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i načelnik Opštine Milići, Marko Savić, saglasili su se da se bratimljenjem dveju opština i dva naroda, koja su neraskidivo povezana duhovnim, rodbinskim, socijalnim i kulturnim vezama, još više jačaju veze srpskog naroda sa obe strane reke Drine.

Namera je da se ovim Sporazumom o bratimljenju stvore uslovi za dublju saradnju kako lokalnih samouprava, tako i građana u cilju osnaživanja saradnji sve lokalne sredine, naročito na nivou kulture, privrede, odnosno u svim sferama društvenog života.

„Opština Stara Pazova je poznata po višestrukoj saradnji, kako sa opštinama u Sremu i Srbiji, tako i van granica naše zemlje. Zadovoljstvo je što smo i na ovaj način potvrdili postojeći odnos naše dve, sada bratske, opštine i što ćemo u godinama pred nama zajednički produbljivati i osnaživati vezu istog naroda koje samo fizički razdvaja reka Drina. Svedoci smo da postoji živa veza Milića i Pazove, o čemu svedoči veliki broj sugrađana, koji su proteklih decenija ovde došli upravo iz tih krajeva“, izjavio je prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

Čelnici ove dve, od sada, bratske opštine, složili su se i obavezali da će pružati punu podršku svim aktivnostima i projektima, koji će se roditi između ove dve sredine, a bratimljenje će biti promovisano upravo kroz organizovanje različitih aktivnosti društvenih organizacija, privrednih društava, javnih ustanova na obostrano zadovoljstvo i obostranu korist.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije