• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna zahvaljujuci inicijativi opstinskog rukovodstva 430 najmladjih pazovcana imaju nova auto sedistaJedan od koraka, koje Opština Stara Pazova preduzima u cilju podrške roditeljstvu, kako bi se na teritoriji naše opštine trend povećanja nataliteta i dalje nastavio kretati uzlaznom putanjom, jeste nabavka i podela auto sedišta za naše najmlađe sugrađane. Sa ovom merom podsticaja i pomoći roditeljima, opštinsko rukovodstvo je krenulo početkom ove godine, kada je za prvorođenu decu u 2020. godini, a čiji roditelji imaju stalno prebivalište u nekom od naselja naše opštine, podeljeno preko 250 najkvalitetnijih i najsigurnijih auto sedišta.

Nabavka i podela sigurnosnih sedišta nastavljena je i za decu koja su rođena u ovoj godini, s tim što su uslovi prošireni, pa su tako osim za prvorođenu, sedišta obezbeđena i za decu drugog i trećeg reda rođenja. Za decu koja su rođena u periodu od 01. januara do 30. aprila 2021. godine, putem javnog poziva obezbeđeno je 180 auto sedišta, a za decu koja su rođena u maju mesecu 36.

„Naš cilj je da se svako dete bezbedno vozi u saobraćaju, da novac ne predstavlja prepreku roditeljima da nabave sigurno i odgovarajuće auto sedište za njihovo dete. Ovo je jedan od koraka, koje preduzimamo da pomognemo kućnom budžetu roditelja, a samim tim i korak kojim podstičemo mlade da proširuju svoje porodice, da u tome mogu da računaju na našu pomoć. Sa nabavkom i podelom besplatnih auto sedišta nastavićemo i dalje“, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, nakon što je juče u Skupštinskoj sali podelio roditeljima besplatna auto sedišta namenjena za decu rođenu u maju mesecu ove godine.

Auto sedišta koja nabavlja i deli Opština Stara Pazova za svoje najmlađe sugrađane su sedišta marke Nania, pripadaju grupi I, II, III za prevoz dece težine od 9 do 36 kg, poseduju sertifikat ECE R44, imaju pet položaja naslona vidno prikazanih na sedištu i raspolaže funkcijom baze u dva položaja pored pet osnovnih položaja naslona. Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova, u skladu sa Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na području opštine Stara Pazova nastaviće i dalje da sprovodi ovaj program u cilju unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije