• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna regionalni sajam privrede u opstini stara pazova od 30 septembraOpština Stara Pazova, vodeća u Srbiji po razvijenosti, broju preduzeća, preduzetnika i zaposlenih, otvoriće narednih dana još dvestotinak novih radnih mesta, najavljeno je danas uoči početka 14. Regionalnog sajma privrede. Sajam će biti održan 30. septembra i 1. oktobra u kompkeslu sportsko- rekreativnog centra u Novoj Pazovi od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.

„Pandemija korona virusa onemogućila nas je da održimo Sajam prošle godine, ali ćemo u 2021. dati sve od sebe da ova manifestacija ima još veću vidljivost i - kao i uvek - zalagati se da preduzetnici budu zaštićeni, a da postepenim ulaganjem i razvojem male zanatske radnje postanu velika preduzeća“, poručio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

On je na današnjoj konferenciji za novinare povodom otvaranja dvodnevnog 14. Regionalnog sajma privrede, naglasio da opština već sada ima 1.000 preduzeća i 3.500 preduzetnika, među kojima su i poznati svetski svetski brendovi, uključujući i jednu od najmlađih u industrijskoj zoni Opštine - nemačku kompaniju „MTU Aero Engines AG“, koja je i prijatelj ovogodišnjeg Sajma. Takođe je naglasio važnost održavanja Sajma zapošljavanja koji se održava kao prateći deo programa Sajama i na kojem učestvuju renomirane kompanije sa teritorije opštine Stara Pazova.

Direktor Privredne komore Srem Predrag Mujkić naglasio je da će Sajam biti prilika ne samo da privrednici predstave svoje proizvode, već i da steknu kontakte i uspešno zaključe nove poslovne projekte. Mujkić je podsetio da je Stara Pazova najrazvijenija opština u Srbiji, ističući da je za sedam meseci ove godine ostvarena robna razmena u vrednosti od čak 755 miliona evra.

Direktorka sektora za ljudske resurse kompanije „MTU“ Žaklina Teofilović istakla je liderstvo „MTU“ u proizvodnji i održavanju avionskih motora na globalnom nivou. „Od Kine, preko Kanade do Dubaija, ovo je 16. fabrika „MTU“, a otvaranje u industrijskj zoni Stare Pazove će ujedno značiti i otvaranje 500 novih radnih mesta, pozicija operatera, inženjeringa i podrške. Avijacija je dugročni biznis „MTU“, kompanije koja je poznata i po tome što pomaže razvoj lokalnih zajednica“, poručila je Tefilović.

Predstavnik kompanije „Intercrown Plastic“ zahvalio je predstavnicima opštine na dosadašnjoj saradnji i pozvao privrednike, preduzetnike i sve zainteresovane da posete Sajam.

Povodom početka 14. Regionalnog sajma privrede Protokol o saradnji opštine Stara Pazova i Privredne komore Srema potpisali predsednik Opštine Đorđe Radinović i direktor Privredne komore Srem Predrag Mujkić.

Opštinska uprava Stare Pazove je, kao dodatnu atrakciju ovogodišnje privredne smotre, za posetioce, izlagače i medije najavila organizovan prevoz i razgledanje otvorenim dvospratnim autobusom. Cilj je da se vožnjom kroz industrijsku zonu predstave privredni potencijali opštine i turistički kapaciteti kojima Stara Pazova raspolaže, a poslednjih godina privlači sve veći broj gostiju.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije