• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna zaposljavanje gradjana i ponuda kvalitetnih radnih mesta i dalje prioritet rukovodstva opstine stara pazovaOpština Stara Pazova od 2012. godine, godišnje izdvaja oko 10 miliona dinara budžetskih sredstava za podsticaj zapošljavanja naših sugrađana, iako je poznato da je stopa nezaposlenosti u našoj opštini među najnižim u Srbiji.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević posetila je danas opštinu Stara Pazova i tom prilikom uručila Ugovore izabranim licima po Javnim pozivima za zapošljavanje nezaposlenih lica u 2021. godini. Opština Stara Pazova i Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine raspisali su Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u 2021. godini i Javni poziv nezaposlenim za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2021. godini.

Svečanom uručenju ugovora za 22 lica, koja su zahvaljujući inicijativi Opštine Stara Pazova i Nacionalne službe za zapošljavanje ostvarila mogućnost samozaposlenja i za devet preduzetnika koji su obezbedili zaposlenje licima koja su do sad bila nezaposlena, pored ministarke Kisić Tepavčević, prisustvovao je i predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović kao i direktorka Filijale NSZ Sremska Mitrovica, Marijana Grabić.

Za lica koja će prvi put osnovati preduzeće, Javnim pozivom obezbeđeno je po 250.000 dinara, od čega Opština Stara Pazova finansira 51%, a NSZ 49% sredstava. Preduzetnici koji su obezbedili zaposlenje nezaposlenim licima dobili su po 200.000 dinara, s tim da je konkurs još uvek otvoren za prijave.

„Naša ideja je da ovakvim povodom, okupljamo ljude svaki dan širom Srbije, jer je to ostvarenje onoga što smo mi zacrtali, a to je da smanjujemo nezaposlenost svim mogućim merama, te da poboljšamo uslove rada. Država je ove godine odvojila 5,7 milijardi dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja i želim da pohvalim Nacionalnu službu za zapošljavanje za uspešno sprovođenje svih mera. Cilj Vlade RS je da svaki grad i svaka opština u Srbiji bude ekonomski stabilna i jaka, a opština domaćin, Stara Pazova je to već odavno dokazala, pa bi mogla biti dobar model i pokazatelj kako to treba da se deluje u praksi“, naglasila je u svom obraćanju ministarka u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević.

„Mi ćemo i dalje biti posvećeni cilju da sve naše sugrađane zaposlimo. Konkurentnost ranih mesta i veće plate su pozitivan efekat snažne privrede i ponosni smo što u tome uspevamo. Ovi konkursi su samo jedan segment, a interesovanje građana koji učešćem na njima sebi i svom poslovanju obezbeđuju subvencije pokazuje da je to dobar potez. Pored ovih, sada već tradicionalnih mera koje sprovodimo, pripremili smo dodatno fond od oko 4 miliona dinara po opštinskom planu za pomoć u zapošljavanju fakultetski obrazovanih pripravnika, što u potpunosti finansiramo sami, a sprovodimo već deset godina u nizu. Konkretno ovaj konkurs će biti raspisan u oktobru mesecu i ovom prilikom pozivamo naše građane da se prijave“, izjavio je ovom prilikom predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Od do sada plasiranih subvencija, oko 90% preduzetnika još uvek uspešno posluje na teritoriji naše opštine, a od 2017. godine 77 je novoosnovanih firmi iz ovog programa. Do sada je od 2012. godine, samo kroz pomenute programe, zaposleno oko 330 stanovnika opštine Stara Pazova, što je dobar pokazatelj da su i ove mere, pored dobre ponude poslova na lokalnom tržištu rada, neophodne i tražene.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije