• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna pune klupe djaka u novoj modernoj zgradi os vera miscevic u belegisuPočetak nove školske godine za učenike Osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu dobiće posebno mesto u letopisu ove ustanove, jer su đaci sa svojim drugarima u nove klupe seli u potpuno novom, savremeno izgrađenom objektu škole. Prvog septembra, vrata nove škole učenicima su otvorili domaćin, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, premijerka Srbije, Ana Brnabić i ministar prosvete u Vladi Republike Srbije, Branko Ružić, koji su povodom početka nove školske godine i otvaranja novog objekta osnovne škole posetili Belegiš.

Nakon intoniranja državne himne, premijerka je sa predsednikom Đorđem Radinovićem i resornim ministrom Brankom Ružićem najmlađim učenicima podelila poklone, poželela im puno uspeha i naglasila da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta Vlade Srbije. Petu godinu zaredom država obnavlja škole u celoj Srbiji i od 2016. rekonstruisano je 177 škola u koje je uloženo više od 20 milijardi dinara, poručila je ovom prilikom premijerka Ana Brnabić.

Zajedničkim učešćem Opština Stara Pazova i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS uložili su značajna sredstva i resurse u novi objekat Osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu, koji se nalazi na mestu nekadašnje škole koja je bila stara više decenija. Porast nataliteta i broja đaka u staropazovačkim školama diktira i stalne potrebe za radovima na obrazovnim objektima za šta staropazovačko rukovodstvo i te kako ima sluha. Od ove školske godine, đaci iz ovog sremačkog sela nastavu će pohađati u kompletno novoizgrađenoj zgradi škole u čiju izgradnju je izdvojeno oko 4 miliona evra.

„Izgradnja nove zgrade Osnovne škole "Vera Miščević" u Belegišu na temeljima stare koja je bila neuslovna i nebezbedna za decu, počela je u oktobru 2019. godine. Svi smo nestrpljivo čekali novo zdanje, koje ima skoro 3000 metara kvadratnih i ovo je za sve veliki dan. Ove školske godine u belegišku školu upisano je 25 đaka prvaka, a u novoizgrađenoj zgradi nastavu će pratiti ukupno 225 učenika. Za našu decu i buduće naraštaje mi nikada nećemo štedeti, ovo je investicija koja će trajati decenijama, investicija usmerena na besplatno školovanje naših sve uspešnijih đaka“, naglasio je prvi čovek staropazovačke Opštine, Đorđe Radinović, prilikom otvaranja novoizgrađene škole u Belegišu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije