• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna novi kontigent od 250 kanti i kontejnera aktivna podrska ministarstva zastite zivotne sredine lokalnim samoupravamaKako bi se građanima unapredio kvalitet života, sa akcentom na zaštitu životne sredine, Opština Stara Pazova, zajedničkim snagama sa javnim komunalnim preduzećem „Čistoća“, godinama unazad aktivno radi na zanavljanju neophodnih oprema, raznih adekvatnih mašina, novih tehnologija itd. Inicijativom predsednika Opštine Đorđa Radinovića i dobro osmišljenom strategijom za zdravo poslovanje svih javnih preduzeća, staropazovačka Opština danas ima efikasnu i unapređenu javnu uslugu prema građanima iz svih poverenih delatnosti.

Posebna briga vodi se o komunalnom mobilijaru za sakupljanje i skladištenje smeća, koji su u upotrebi na dnevnoj bazi pa je i logična česta zamena ili popravka istih. Pored direktnog budžetskog ulaganja u nabavku, lokalna samouprava prati javne pozive resornih ministarstava i nadležnih institucija, te je s tim u vezi za potrebe JKP „Čistoće“ nedavno pristigao kontigent više od 250 kontejnera i kanti.

Pomenuti kontigent dobijen je po javnom pozivu Ministarstva zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije, i znatno će doprineti još efikasnijem i urednijem sakupljanju i separaciji otpada.
Tim povodom je u Opštini Stara Pazova potpisan Ugovor o ustupanju opreme za prikupljanje otpada. Ugovor su potpisale Marina Savić, zamenica predsednika Opštine Stara Pazova i Sara Pavkov, posebna savetnica u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Oprema koju je preuzelo staropazovačko javno komunalno preduzeće, 131 plastična kanta i 120 plastičnih kontejnera, biće raspoređena po svim naseljima, po prioritetima, istakao je direktor JKP „Čistoća“, Goran Vranješ i dodao da je ovo preduzeće ranije širom opštine već postavilo odgovarajuće kante za separaciju otpada i na taj način doprinelo da ekološki osvešćeni građani mogu svakodnevno da učestvuju u separaciji otpada.

U cilju podrške lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je novu opremu za ukupno 34 grada i opštine.

„Svi zajedno imamo zadatak da doprinesemo da javni prostori koje građani koriste budu čistiji. Ovo je upravo jedan od načina da podržimo lokalne samouprave u tom važnom poslu, odnosno da olakšamo rad javnim komunalnim preduzećima. Životna sredina je jedna, a briga o okolini je jedan od najvažnijih prioriteta ministarstva iz kojeg dolazim.“, istakla je savetnica iz resornog ministarstva Sara Pavkov, nakon potpisivanja ugovora.

Opština Stara Pazova će i dalje nastaviti da, u saradnji sa svojim javnim preduzećima, unapređuje očuvanje životne sredine i čistoće javnih površina u svim mestima, kako bi i budući naraštaji mogli da uživaju u čistim i uređenim naseljima.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije