• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna akcija ozelenjavanja svih mesta u opstini se nastavlja primer slede i kompanijePraksa oplemenjivanja opštine Stara Pazova zelenilom sprovodi se godinama unazad, ali je akcenat na ovu oblast stavljen naročito u 2021. godini. Tako je od januara do početka meseca maja u svim mestima staropazovačke Opštine, u kontinuiranoj akciji lokalne samouprave, od strane JP Čistoća Stara Pazova zasađeno više od 5.500 sadnica, koje predstavljaju značajan korak u održavanju i stvaranju važnih ekoloških standarda za život građana.

Sledeći dobar primer prakse na sličan način počele su da se uključuju i kompanije koje posluju na teritoriji Opštine, čiji se broj proteklih godina povećava. Danas je simboličnim sađenjem sadnice crvenog hrasta u parku u Staroj Pazovi upravo jedna od kompanija najavila donaciju oko 100 sadnica, koje će, od jeseni svojim zelenilom, krasiti više lokacija u našoj Opštini.

„Kompanija „Eko unija“ je svojom delatnošću pokazala izuzetnu odgovornost i dobru saradnju kada je očuvanje prirode u pitanju. Lično verujem da je svest o neophodnosti pažljivog odnosa prema u sredini u kojoj živimo veoma važna, a svedoci smo da povremeno imamo problema sa divljim deponijama koje se, zbog neodgovornosti pojedinaca, nažalost pojavljuju bukvalno preko noći. Nastojimo da takve pojave kao lokalna samouprava brzo saniramo, kako bi adekvatno zaštitili okruženje od štetnih poslednica, a sa druge strane, ovakve pozitivne primere poput kompanije „Eko unija“, ali i drugih društveno odgovornih kompanija, da pohvalimo, ali i da uvek podržimo zdravu i dobru inicijativu. Kada bi svi građani ovako postupali odgovorno, za kratko vreme imali bi lepu, zelenu opštinu Stara Pazova.

Na kraju želim da naglasim da ćemo mi, kao lokalna samouprava, nastaviti sa poslom koji smo počeli, kada je ozelenjavanje i sadnja drveća u pitanju. Kako smo u masovnim akcijama sadili ovog proleća, zatim danas ovde u parku, tako ćemo i na jesen. Preostaje da pozovem i ohrabrim naše privrednike da se uključe i daju svoj doprinos“, naglasio je u razgovoru sa medijima predsednik Đorđe Radinović.

„Ovaj prelepi park u Staroj Pazovi od danas će krasiti još jedno lepo drvo, a našoj kompaniji je velika čast da najavimo dodatnih 100 sadnica koje će naći svoje mesto na nekoliko lokacija na teritoriji Opštine već u septembru ove godine. Zahvaljujemo Opštini Stara Pazova, njenom rukovodstvu i JP Čistoća Stara Pazova na podršci i razumevanju, a i u narednom periodu se nadamo dobroj i kvalitetnoj saradnji na zadovoljstvo svih“, poručili su ovom prilikom iz kompanije „Eko unija“.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije