• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna novcane nagrade studentima romske nacionalnosti u znak zahvalnosti za marljivost u ucenjuOpština Stara Pazova sa velikom pažnjom svake godine sprovede više različitih aktivnosti kako bi se adekvatno obeležio 8. april - Svetski dan Roma.

Da romska zajednica zauzima posebno mesto kada je u pitanju briga staropazovačke lokalne samouprave, nakonkretnije svedoči i činjenica da je na desetine romskih porodica, polovinom 2019. godine, dobilo svoj krov nad glavom u novoizgrađenom naselju u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi. Ovo je samo jedna od mera podrške, koje se u kontinuitetu godinama unazad sprovode, ali je svakako najvidljivija.

I za ovogodišnji praznik, kada se svuda u svetu govori o Romima i njihovoj aktivnoj inkluziji u društvo, organizovan je prijem Roma studenata kod predsednika Opštine Đorđa Radinovića.

Ovom prilikom ukupno 10 studenata romske nacionalnosti, inače sedam studentkinja i tri studenta, sa teritorije opštine Stara Pazova, nagrađeni su novčano od Opštine.

„Naša Opština se sa pravom može ponositi na vas, jer spadamo među lokalne samouprave sa najviše mladih ljudi koji uskoro stiču zvanje akademskih građana. Dobro je da se sve više učenika, pripadnika romske zajednice, interesuje da stekne visoko obrazovanje, jer je to siguran put u integraciju u društvo, osposobljavanje za ravnopravno učešće u životu i radu zajednice čiji ste neodvojiv deo. Želim vam puno uspeha u daljem školovanju i radujem se što ćemo, kao lokalna samouprava, uskoro imati priliku da vas podržimo i oko prvih zaposlenja, jer je mogućnost samostalnog zarađivanja i stvaranja dobrih uslova za sebe i svoju porodicu za svakog čoveka najvažniji trenutak u životu“, poručio je u razgovoru sa studentima predsednik Radinović.

Da podsetimo, staropazovačka lokalna samouprava sprovodi niz podsticajnih mera za učenike i studente poput: regresiranja prevoza za sve srednjoškolce i studente (sa teritorije Opštine 80%, a ostale škole van teritorije Opštine 40%). Za najbolje studente se svake godine realizuje Konkurs za studente sa prosekom ocena preko ocene 9 (sastoji se u dodeli jednokratne novčane nagrade od oko 60.000 dinara po studentu) itd.

Ovaj gest motivisanja studenata Roma, koji je inicirao predsednik Đorđe Radinović predstavlja želju da se nagradi trud i marljivost, koji ovi studenti ulažu u svoje obrazovanje, a naša Opština je, za sada, prva u Srbiji koja je realizovala ovakav vid podsticaja.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije