• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna u mestima golubinci vojka nova pazova i u belegisu podeljena poklon auto sedista za decu do petka opstina urucuje ukupno 230 sedistaOpština Stara Pazova, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i bezbednosti putnika u motorizovanim vozilima, sa opštinskim Savetom za bezbednost saobraćaja, uz podršku prvog čoveka staropazovačke lokalne samouprave Đorđa Radinovića, sprovela je nabavku auto sedišta za svu provorođenu decu u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020 godine. U skladu sa pomenutom akcijom u toku je podela 230 auto-sedišta roditeljima dece, čime se podstiče briga o bezbednosti namlađih putnika, i podiže svest roditelja i staratelja o neophodnim merama bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Prema tehničkoj specifikaciji auto-sedišta koja se poklanjaju roditeljima će služiti za prevoz dece od 9 do 36 kilograma. U skladu sa epidemiloškim merama lokalna samouprava zajedno sa Savetom za bezbednost saobraćaja je organizovala podelu po mestima staropazovačke Opštine pojedinačno.

Roditeljima iz Nove Pazove auto-sedišta je uručio predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Iako je bio protekle godine raspisan Javni poziv za dodelu besplatnih auto sedišta, lokalna samouprava je obezbedila sedišta za sve prvorođene bebe u protekloj godini, bez obzira da li su svi roditelji učestvovali na konkursu.

„Pokazatelj da smo ovom akcijom na adekvatan način pomogli roditeljima u jednoj bitnoj stavci po kućni budžet, je oduševljenje koje smo ovom akcijom izazvali kod roditelja. S tim u vezi želim da najavim da ćemo i u narednoj godini, pored ostalih aktivnosti usmerenih na bezbednost i podizanje svesti učesnika u saobraćaju, nastaviti sa nabavkom i podelom auto-sedišta roditeljima sa namerom da uslovima za dodelu obuhvatimo svako novorođenče na teritoriji naše Opštine“, poručio je, prilikom dodele poklon sedišta za decu, predsednik Đorđe Radinović.

U četvrtak, 8. aprila i u petak, 9. aprila sedišta će biti uručivana roditeljima iz Starih i Novih Banovaca, kao i roditeljima iz Stare Pazove.

Da podsetimo, zadaci opštinskog Saveta za bebednost saobraćaja su da sprovodi aktivnosti koje se odnose na podizanje svesti kod učesnika u saobraćaju, pre svega kod najugroženijih kategorija kao što su đaci, adolescenti, motoristi i biciklisti. Obezbeđena su sredstva koja će biti usmerena na uređenje zona škola, pešačkih prelaza, izgradnju saobraćajnih poligona za decu, nabavka zaštitne opreme za bicikliste i mopediste, kao i poljoprivrednike.

Takođe, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Savet će organizuje brojne tribine i edukacije srednjoškolaca, ali i najmlađih učesnika u saobraćaju kroz projekat Pažljivkova smotra.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije