• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna i stara pazova medju 31 opstinom u saradnji sa ministarstvom u akciji za cisti vazduh1Opština Stara Pazova godinama unazad, u saradnji sa JKP „Čistoća“, samostalno sprovodi akcije ozelenjavanja površina i sadnje sadnica u svim mestima, sa primarnim ciljem doprinosa ekologiji i očuvanju životne sredine, kao i estetskog uređenja okruženja u svakom naselju. Kao nastavak pomenutih aktivnosti predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je ove nedelje u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisao ugovor, našavši se među 30 lokalnih samouprava, na osnovu kojih će resorno ministarstvo dodeliti sredstva za projekte pošumljavanja, kao i zamenu dotrajalih kotlarnica i ložišta u domaćinstvima kotlovima na ekološki prihvatljivije energente.

Čestitajući sviom pristunim opštinama na brzoj i efikasnoj pripremi dobrih projekata Ministarka gospođa Irena Vujović je najavila da je u pitanju prvi deo planiranih ugovora za čistiji vazduh i da se nastavak ovih aktivnosti planira i u narednom periodu.

„Želim svima da vam čestitam na uspešno pripremljenim projektima. I mi smo, sa naše strane, požurili sa sprovođenjem konkursa i zato sam vas danas pozvala, da bismo mogli što pre da potpišemo ugovore, da vam odmah prebacimo sredstva i da što pre počnete da radite. Volela bih da uskoro obiđem vaše lokalne samouprave da vidimo zajedno kako napreduju radovi“, rekla je ministarka Vujović, a potom pozvala sve gradove i opštine da prate konkurse koje objavljuje Ministarstvo zaštite životne sredine, da se prijavljuju i koriste mogućnost da poprave kvalitet vazduha uz podršku države. „U narednom periodu planiramo da raspišemo konkurs za sufinansiranje eko parkova“, poručila je Vujović.

„Što se tiče naše Opštine mi u proseku svake godine samostalno zasadimo i održavamo na hiljade sadnica ravnomerno raspoređujući ih na terenu i naseljima Opštine gde je potrebno. Radujemo se sezoni koja dolazi, jer imamo dosta planova koje želimo da sprovedemo kako bi još kvalitetnije, putem ozelenjavanja, uredili našu Opštinu, a od posebnog značaja su ovakvi podsticaji, koji nam ovog puta stižu od resornog ministarstva i zato smo posebno zahvalni ministarki Ireni Vujović i državi koja, kao i uvek do sada, prepoznaje potrebe lokalnih samouprava. Kao i do sada, konkurisaćemo na sve dostupne republičke i pokrajinske konkurse i za tu svrhu pripremiti adekvatne projekte, kako bi osvojili, za našu opštinu, dragocena sredstva“, poručio je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Stara pazova Đorđe Radinović.

Ministarka Vujović potpisala je ovom prilikom ugovore za čistiji vazduh u 31 gradu i opštini i istakla da će ukupno uključiti 72 opštine i grada, za koje je Ministarstvo kroz tri konkursa opredelilo ukupno 400 miliona dinara.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je početkom godine tri konkursa kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha. Prema konačnim rang listama, na konkursu za pošumljavanje opredeljen je ukupan iznos od 100 miliona dinara za 38 lokalnih samouprava, dok je 100 miliona dinara opredeljeno i za zamenu kotlarnica u domaćinstvima u 10 lokalnih samouprava. Po konkursu za zamenu kotlarnica, opredeljeno je 200 miliona dinara za projekte u 24 grada i opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije