• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna kontinuirana ulaganja u infrastrukturu rekonstrukcija putnog pravca stara pazova stari banovciJedna od najvećih infrastrukturnih investicija u 2019. godini, koja se sprovodi na teritoriji opštine Stara Pazova je rekonstrukcija putnog pravca Stari Banovci – Stara Pazova, koja je, zbog svoje složenosti, rađena iz više faza. Ovaj projekat obuhvata dužinu veću od 10km reginalnog puta i podrazumeva potez od raskrsnice ulica Milenka Pevca i Zdravka Jekića u Starim Banovcima do centra u Staroj Pazovi.

U prvim fazama proteklih sezona, u okviru pomenutog putnog pravca, rađene su kompletne rekonstrukcije ulica Svetosavska i Vuka Karadžića u Staroj Pazovi, zatim su izgrađene kružne raskrsnice na ulazu u naselje Stara Pazova i na isključenju sa auto-puta E-75, a zatim je novim asfaltom povezan ceo pravac od ulaza u naselje Stara Pazova do auto-puta uz izgradnju kružne raskrsnice kod skretanja za Sportski centar FSS-a.

Aktuelni radovi obuhvataju rekonstrukciju i izgradnju puta od pomenute raskrsnice u Starim Banovcima pa do kružnog toka na isključenju sa auto-puta, što obuhvata dužinu od 5,6km putnog pravca. O značaju ove investicije, kojom se poboljšava veza između svih naselja u Podunavlju i centralnog mesta Opštine Stara Pazova, govori i činjenica da se ovaj poduhvat detaljne rekonstrukcije realizuje prvi put nakon nekoliko decenija. U praktičnom smislu radi se o potpuno novom putu.

Radove koji se sprovode na ovoj deonici nedavno su obišli predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i pomoćnik predsednika Opštine, Maja Grbić. “Ovo je samo jedna u nizu infrastrukturnih investicija, koje u kontinuitetu sprovodimo. Put na kome se sada nalazimo će biti proširen, u odnosu na prethodni za 60cm, što je i poželjno zbog velike frekventnosti saobraćaja. U periodu pred nama, nastavljamo sa uređenjim svih puteva koji povezuju naselja u staropazovačkoj Opštini. Sledeći u planu za rekonstrukciju je putni pravac Stara Pazova – Krnješevci, zatim Vojka - Stari Banovci, uređenje puta Nova Pazova – Busije, i druge“, zaključio je predsednik Radinović.

Zbog radova, saobraćaj na ovoj deonici je usporen, pa je građanima upućen apel da se korisni alternativni put od kružnog toka pored pazovačkih bazena do Starih Banovaca.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije