• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna tradicionalna podrska opstine manjim preduzetnickim radnjamaGodinama unazad, na inicijativu rukovodstva, Opština Stara Pazova u cilju podrške preduzetnicima, opredeljuje bespovratna sredstva za razvoj preduzetništva mikro i malih pravnih lica. I ove godine, staropazovačka lokalna samouprava, opredelila je pet miliona dinara podrške, namenjenih isključivo za nabavku nove ili polovne opreme i mašina, specijalizovanih alata, repromaterijala i sirovina, a tim povodom nakon sprovedenog Konkursa i procedure sa izabranim licima su potpisani Ugovori.

Ciljevi ovog vida opštinske pomoći preduzetnicima su jačanje konkurentnosti, unapređenje tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanje vrednosti i obima prometa, smanjenje troškova finansiranja proizvodne opreme i repromaterijala.

Opština Stara Pazova je sa programom podrške krenula 2013. godine i prvobitnim programom je bilo obuhvaćeno manje korisnika, koji ovim putem ulažu u razvoj svog poslovanja. Pošto je tendencija da interesovanje za ovaj vid podrške među preduzetnicima raste, već drugu godinu zaredom lokalna samouprava ima povećan broj preduzetnika kojima se sredstva dodeljuju, a raste i broj preduzetničkih delatnosti koje svake godine učestvuju na konkursu.

„Sa vas 100 preduzetnika, koji ste danas na ime dodeljenih sredstava ovde potpisali ugovore sa vašom Opštinom, napravili smo važan korak sa ciljem da pomognemo u naporima da opstanete i ostanete uspešni u delatnosti kojom se bavite. Naše želje su da povećamo sredstva za svakoga ko se obrati na ovaj konkurs i tome i težimo da sprovedemo u delo tokom naredne budžetske godine. Želimo vam puno novih poslovnih uspeha u daljem poslovanju“, poručio je prisutnima predsednik Opštine Đorđe Radinović.

Marina Savić, pomoćnik predsednika Opštine za ekonomski razvoj: “Drago nam je da smo uspeli da nađemo instrument za podršku preduzetnicima, bez obzira što smo, kao Opština uvršetni u prvu grupu po razvijenosti na teritoriji Republike Srbije. Pomenuti status nam u znatnoj meri ograničava subvencije, koje bi inače bili u prilici da dajemo privrednicima i preduzetnicima, ali se trudimo da na tome ne ostane primenom ovakvih modela podrške“.

Imajući u vidu da okosnicu privrede Stara Pazova čine mala i srednja preduzeća, Opština Stara Pazova ovakvim programom na simboličan način doprinosi daljem razvoju, ali i pokazuje da razmišlja o preduzetnicima i time ih prepoznaje kao bitan resurs privrede.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije