• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna uz podrsku republike do jedinstvenog saltera u opstini stara pazovaZahvaljujući korektnoj saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Opštini Stara Pazova je, na nedavno završenom konkursu, opredeljeno 8,5 miliona dinara za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, koje će ubrzo početi sa radom u opštinskoj Pisarnici u Staroj Pazovi. Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova potpisao je, u prostorijama srpsko-korejskog i informatičkog pristupnog centra, ugovor o dodeli pomenutih sredstava, koja će namenski biti iskorišćena za uređenje i elektronsko opremanje šalter sale uz jedinstveni šalter u zgradi Opštine.

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave je na samom početku susreta sa predstavnicima izabranih opština podsetio na značaj pomenutog projekta. „Želimo da jedinstveno upravno mesto, bude veza građana sa svim organima sa kojima oni imaju potrebe da direktno komuniciraju, bilo da žele da ostvare neko pravo, poput prava na dečiji dodatak, besplatan vrtić, naknadu za porodilje, ozakonjenje objekata, registraciju skupštine stanara ili prikupljanje dokumenata, koji su vezani za matične knjige, knjigu državljana itd“, istakao je ministar.

„Mi iz staropazovačke lokalne samouprave želimo da iskažemo zahvalnost Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu, koji su prepoznali naše potrebe za modernizacijom komunikacije i usluga ka građanima. Specifično je da naša Opština beleži rast u broju stanovnika i ovakvo tehnološko unapređenje, koje ćemo ubrzo uvesti će biti od velike praktične koristi stanovnicima naše Opštine. Rešiti dokumentaciju ili neku drugu sličnu potrebu na jednom mestu je standard kome težimo i veoma se radujemo tome“, zaključio je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine.

Pored pojednostavljenja za građane važna je i ušteda vremena i komunikacija, koja je usmerena na jednog službenika, a ništa manjeg značaja je i ušteda novčanih sredstava koju će takođe doneti projekat „Uprava po meri svih nas“.

Aleksandar Mijić, načelnik odeljenja za opštu upravu: “Pošto smo u ovom trenutku povezani sa ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Poreskom upravom, republičkim PIO fondom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i katastrom, možemo da prikupljamo sve podatke koji su građanima neophodni da bi završili neki predmet. Nekada su građani sami išli od šaltera do šaltera a sada ćemo na jednom mestu moći da prikupimo sve neophodne informacije, na njihov zahtev.“

Podsetimo, resorni ministar je tokom svoje nedavne posete staropazovačkoj lokalnoj samoupravi, u razgovoru sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem, utvrdio da je modernizacija šalterske službe u Opštini Stara Pazova jedan od važnih koraka, za koje se zajedničkim snagama, zalažu i ova lokalna samouprava i državna uprava, te je i odlučeno da se u najkraćem roku učine konkretni koraci na realizaciji investicije za navedene potrebe. Ovim projektom će se Opština Stara Pazova naći među nekoliko prvih opština u Srbiji, koje će u kratkom roku imati na raspolaganju jedinstveni šalter na zadovoljstvo svih svojih građana.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije