• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna u staroj pazovi odrzana obuka novi pristupi i metodologije u upravljanju javnom imovinomIzgradnja kapaciteta u oblasti upravljanja javnom imovinom zaposlenih u opštinama Stara Pazova i Ruma, jedna je od aktivnosti koja će se realizovati kroz projekat „Integrisani pristup upravljanju javnom svojinom u opštinama Stara Pazova i Ruma” u okviru grant šeme programa Exchange 5.

U okviru obuke "Novi pristupi i metodologije u upravljanju javnom imovinom" koja je održana 30. avgusta 2019. godine, u prostorijama Opštinske uprave u Staroj Pazovi, 13 službenika imalo je priliku da unaprede svoja znanja o najvažnijim zakonskim okvirima u oblasti upisa prava javne svojine JLS, primerima dobre prakse upravljanja opštinskom imovinom u Srbiji i u regionu, kao i o obaveznim podacima evidencije javne imovine.

Posebna pažnja posvećena je primerima dobre prakse u organizaciji terenskog popisa opštinske imovine i baze podataka javne imovine JLS.

Obuka održana u Staroj Pazovi, druga je od šest planiranih obuka koje će biti organizovane za opštinske službenike u Staroj Pazovi i Rumi u okviru ovog projekta, koji ima za cilj da doprinese unapređenju lokalne ekonomije putem integrisanog upravljanja javnom svojinom u opštinama Stara Pazovi i Ruma.

Projekat se realizuje u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Program Exchange 5 je namenjen gradovima i opštinama u Srbiji, kao podrška za efikasno upravljanje imovinom i podrška u strateškom planiranju i programskom budžetiranju. Glavni modaliteti podrške su dodeljivanje sredstava gradovima i opštinama putem grant šeme i tehnička pomoć.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije