• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna rukovodstvo staropazovacke opstine zahvaljujuci modelu sufinansiranja stvorilo mogucnost za ulaganja u dodatne infrastrukturne projekte po mestimaRukovodstvo Opštine Stara Pazova je i u 2019. godini godini, u cilju podizanja kvaliteta života građana, nastavilo investicioni ciklus u poboljšanje infrastrukture po svim mestima. Za naselje Nova Pazova lokalna samouprava je budžetom planirala nekoliko važnih investicija u infrastrukturne projekte, koje se pre svega odnose na delove naselja sa problemima fekalne i kišne kanalizacije, kao i delove naselja gde je neophodno zameniti zastarele azbestne vodovodne cevi.

Nakon desetine projekata, koje je Opština realizovala po modelu sufinansiranja sa republičkim i pokrajinskim institucijama, što se pokazalo kao izuzetno dobra praksa jer se sa manje direktnih budžetskih sredstava postiže veći broj investicija, 31. maja predsednik Đorđe Radinović je u Bečeju potpisao ugovore o sufinansiranju tri projekta, sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dr Vukom Radojevićem.

Naime, na ovogodišnjem Konkursu o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine, staropazovačka Opština je konkurisala sa već pripremljenim projektima i u skladu sa unapred izvršenim admininstrativnim pripremama osvojila deo sredstava, koja će biti od velikog značaja za planirana ulaganja.

Pomenuta tri projekta su namenjeni: rekonstrukciji vodovoda u ulici Vojvode Putnika u Novoj Pazovi, izvođenju radova na sekundarnoj mreži kanalizacije sa kućnim priključcima u Pinkijevoj ulici, Vojvođanskoj ulici i ulici Poljski put, i idejnog projekta rekonstrukcije vodovoda u ulici Vojvode Putnika u Novoj Pazovi.

„Ovaj vid podrške prema lokalnim samoupravama, su nama od velikog značaja, jer su ovi projekti obimni i zahtevni za realizaciju i finansiranje. Mi smo kao lokalna samouprava budžetski u 2019. godinu uvrstili ove investicije, a sa podrškom Pokrajinskog sekretarijata dobijamo mogućnost da ostala budžetska sredstva rasporedimo na neke druge projekte. Zajedničkim ulaganjima izvršićemo zamenu azbestnih vodovodnih cevi na kritičnim delovima ulica u Novoj Pazovi, kao i izgradnju kanalizacije prema projektu tj. gde je najhitnije. Potpisani ugovori za nas su veoma vredni i iznose oko 40 miliona dinara, tačnije toliko iznosi deo sredstava koje finansira Pokrajina, a približno toliki iznos se izdvaja i iz budžeta naše Opštine“, poručio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović povodom svečanog uručenja pomenutih ugovora.

Prema izjavi Vuka Radojevića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo „za nepune tri godine, uloženo je zajedno sa lokalnim samoupravama preko 2,1 mijilarde dinara u vodovodnu i kanalizacionu mrežu“. On je naglasio da je u pomenute tri godine ostvareno oko 140 projekata koji su „ili realizovani ili u procesu realizacije, što znači da je po lokalnoj samoupravi u proseku tri projekta, koja su finansirana od strane pokrajinske Vlade preko pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu“.

Ugovori su potpisani na gradilištu rekonstrukcije velike crpne stanice u Bečeju, čije radove finansira pokrajinski sekretarijat u okviru prošlog konkursa. Potpisivanjem ugovora, Opština Stara Pazova nastavlja sa dobrom praksom kombinovanog sufinansiranja

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije