• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-12-regionalni-sajam-privredePonedeljak, 1. oktobar 2018 – Kontinuitet u privrednom rastu, uspešni projekti iz domena nadležnosti i razvoj na svim nivoima, koje ostvaruje opština Stara Pazova, zbog čega je svakako jedna od lidera u Srbiji, upotpunjen je sa još jednim, uspešno realizovanim, 12. po redu, Regionalnom sajmom privrede. Sajam privrede je kao i prethodnih godina, održan u Novoj Pazovi, u okviru kompleksa sportsko rekreativnih bazena, gde se okupilo oko 200 izlagača iz najrazličitijih branši i veliki broj izlagača i posetilaca.

Imajući u vidu da broj izlagača na sajmu, iz godine u godinu, raste i da su na ovogodišnjoj manifestaciji učesnici, od male privrede do velikih firmi, zapaženi po aktivnostima na štandovima, ova manifestacija u potpunosti ostvaruje zacrtani poslovni smisao i cilj. Osim što je sajam mesto okupljanja privrednika i razmene njihovih ideja, ovo je i mesto na kojem se učesnici informišu, stvaraju novi i usavršavaju postojeći poslovni projekti, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.

Otvaranju sajma, su pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srbije, Privredne komore Srbije – regionalne privredne komore, Sremskog upravnog okruga, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i predstavnici ambasada.

Preduzetnički duh u Pazovi je prisutan tokom niza decenija, i to je jedan od značajnih faktora za razvoj jedne sredine, što je i potvrdio zamenik predsednika opštine, Milan Beara, prilikom svog obraćanja na zvaničnom otvaranju Regionalnog sajma privrede.

„Višegodišnja tradicija održavanja sajma i sve veći broj domaćih, ali i stranih izlagača, svedoči o značaju, ulozi i kvalitetu ovog poslovnog događaja. Sajam privrede je model kojim Opština Stara Pazova i Privredna komora Srbije - Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga pružaju neophodnu podršku prevashodno preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima. Ovde smo da povežemo i približimo sve činioce privrednog sektora, podstaknemo razmenu znanja i stručnih iskustava iz različitih grana privrede“, naglasio je zamenik predsednika Milan Beara.

Nakon obraćanja zamenika predsednika opštine Stara Pazova, prisutnima je reč dobrodošlice uputila i savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Nermina Ljubović i tom prilikom govorila o izuzetno kvalitetnoj saradnji opštine Stara Pazova sa Privrednom komorom Srbije, uputivši sve postojeće privrednike na mogućnost pomoći prilikom nedoumica u vezi njihovog poslovanja. Nakon njenog izlaganja, prisutnima se obratio i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam AP Vojvodine Pavle Počuč. On se takođe osvrnuo na pozitivne privredne rezultate u ovom delu Srema, kvalitetnu saradnju staropazovačke lokalne samouprave sa pokrajinskim i republičkim institucijama, što po njegovim rečima, „i opravdava visoko kotirano mesto opštine Stara Pazova u privednom sektoru na nivou Srbije“.

Nakon oficijelnog dela programa otvaranja Sajma privrede u Novoj Pazovi, prisutni su krenuli u obilazak izložbenog dela sajma, pri čemu su gosti imali priliku da upoznaju veliki broj privrednika, različitih domena proizvodnje i usluga, koji su svojim prisustvom pokazali želju za unapređivanjem svog poslovanja.

Osim izložbenog, izuzetno važan deo sajamske manifestacije je i Sajam zapošljavanja, koji je i ove godine imao izuzetnu posećenost. Sve što je ponuđeno kroz, programom predviđena predavanja i edukacije, dalo je mogućnost zainteresovanima da dođu do važnih informacija, odgovora na aktuelna pitanja, da apliciraju za nova radna mesta kod potencijalnih poslodavaca itd. Sajam je pokazao raznovrsnost i kroz niz radionica i seminara, koji su se takođe održavali, i prvog i drugog dana do samog zatvaranja manifestacije.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije