• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

 

naslovna-pomoc-opstini-zvecanPetak, 13. jul 2018 - Povodom Dana Opštine Zvečan, delegacija Opštine Stara Pazova, predvođena predsednikom opštine, Đorđem Radinovićem boravila je u dvodnevnoj poseti u južnoj srpskoj pokrajini. Predstavnike prijateljskih opština iz Srbije i Republike Srpske ugostili su domaćini Vučina Janković, gradonačelnik Opštine Zvečan i Ivan Todosijević, predsednik privremenog organa.

Više godina unazad Opština Stara Pazova i Opština Zvečan neguju izuzetno lep odnos, a da postojeći Sporazum o bratimljenju ove dve opštine nije samo formalnost na papiru, dokazuju uzajamne posete i neraskidive veze, koje su uspostavljene kao obostrana inicijativa.

Sa iskrenom namerom da se, koliko je moguće, pomogne srpskom življu na Kosovu i Metohiji, i ovoga puta, prvi čovek staropazovačke opštine Đorđe Radinović je, povodom Dana Opštine Zvečan, u ime naše Opštine pružio podršku srpskom narodu, koji je odlučno ostao na svojim ognjištima i bez obzira na poteškoće sa kojima se susreće, nastavlja da živi na ovim prostorima.

U znak pažnje i brige o onima u oskudici, zajedno sa Crvenim krstom Opštine Stara Pazova, rukovodstvo opštine je obezbedilo i podelilo preko 120 paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim porodicama. Predsednik Đorđe Radinović je za sportske klubove obezbedio i sportske rekvizite, te je klubovima i školama iz Opštine Zvečan podeljeno 90 lopti za košarku, odbojku i fudbal. Za đake generacije Opštine Zvečan obezbeđene su vredne novčane nagrade, a posebnu pomoć predsednik je uručio dečaku iz siromašne mnogočlane porodice, koji je usled tragičnog događaja ostao bez oca.

"Ono što mi iz drugih delova Republike Srbije činimo za vas ovde na Kosovu i Metohiji je možda skromno, ali ipak mislim da je značajnije od svega da se sećamo svoga naroda i da mislimo na vas. I ubuduće, svake godine, nadam se dugo, dolazićemo ovde i naravno uvek poneti nešto sa naše strane kao znak brige i pažnje, da svedoči o našim bratskim odnosima, čime ćemo na delu zajedno graditi budućnost za generacije koje dolaze. Od srca vam čestitam ovaj dan i želim svakog uspeha u naporima koje ulažete za dobrobit opštine Zvečan i svih vaših građana", poručio je obraćajući se prisutnima na svečanosti, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Ovom prilikom za hram Svetog velikomučenika Georgija u Zvečanu, iz Opštine Stara Pazova su doneti i uručeni, ranije pripremljeni, crkveni predmeti za bogosluženja: dva prestona krsta, kao i tri seta svešteničkih pribora za vršenje molitava i Svetih Tajni (pribori za pričešće bolnih, pribori za krštenja i ručni krstovi), koji će biti u praktičnoj upotrebi od strane sveštenika koji službuju na parohijama u Zvečanu.

Svoju zahvalnost za ukazanu ljubav na delu, Opštini Stara Pazova, uz srdačne pozdrave svim njenim građanima, poslale su sve porodice koje su primile nesebičnu pomoć od prijatelja iz Srema, sa obećanjem da će uvek pamtiti dobra dela, dobrih ljudi.

U takvom raspoloženju i iskrenim bratskim osećanjima je, i ove 2018. godine, obeležen Dan bratske Opštine Zvečan.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije