• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-jos-dve-izbeglicke-porodice-dobile-svoj-krov-nad-glavomBroj izbegličkih porodica sa prebivalištem na teritoriji opštine Stara Pazova, koje još uvek nisu rešile problem stanovanja, svake godine se smanjuje, prvenstveno zahvaljujući projektu Komeserijata za izbeglice Republike Srbije, u kojem Opština Stara Pazova aktivno i veoma uspešno učestvuje. U okviru budžetskog projekta, koji finansira Vlada Republike Srbije, a Opština Stara Pazova finansira sa 10 odsto sopstvenih sredstava, u petak, 13. aprila potpisani su ugovori sa dve izbegličke porodice, koje će ovim putem, nakon višegodišnjeg podstanarskog života trajno rešiti svoje stambeno pitanje. Projekat podrazumeva kupovinu kuće sa okućnicom u vrednosti od 9.500 evra kao i paket građevinskog materijala za sve neophodne radove oko adaptacije predmetne kuće u vrednosti od 1.500 evra.

Porodice Obrada Kljajića – Perića, koji je izbegao iz Knina (Republika Hrvatska) i Velibora Kneževića iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina), nakon 20 godina skrasiće se na jednom mestu, koje će od sada, zahvaljujući aktivnom učešću lokalne samouprave u svim projektima namenjenim rešavanju stambenog pitanja izbeglih lica, moći da nazivaju svojim domom.

U februaru mesecu, ugovori iste vrednosti, o otkupu kuća sa okućniscom, su potpisani sa pet porodica sa statusom interno raseljenih lica sa teritorije Kosova i Metohije. U okviru ovog projekta Komeserijata za izbeglice, na nacionalnom nivou vrednog 11,5 miliona dinara, koji naša opština na lokalu sufinansira sa 10 odsto, otkupljene su tri kuće, u Novoj Pazovi, Vojki, Belegišu i po jedna kuća u iriškom naselju Krušedol i sremskomitrovačkom selu Šuljam.

Opština Stara Pazova ima aktivnu, dugogodišnju saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, a preko Komesarijata i sa UNHCR-om do sada je preduzeto više značajnih aktivnosti u cilju rešavanja stambenih pitanja za izbegla lica, koja žive na teritoriji staropazovačke Opštine (kupovina kuća sa okućnicom, nabavka građevinskog materijala, izgradnja montažnih kuća i kompleksa zgrada).

Realizacija programa ove namene se nastavlja i dalje. Trenutno su u toku javni pozivi relevantnih institucija lokalnim samoupravama za učešće u ovavkim i sličnim projektima.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije