• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-delegacija-parlamenta-republike-slovacke-u-poseti-opstini-stara-pazovaU Opštini Stara Pazova u sredu, 22. novembra, boravila je delegacija dva skupštinska odbora Narodne skupštine Slovačke Republike – Odbora za obrazovanje, nauku, omladinu i sport i Odbora za kulturu i medije, sa ciljem sagledavanja položaja, potreba i interesa slovačke nacionalne manjine u Srbiji.

Opština Stara Pazova, u kojoj živi veliki broj Slovaka, pohvaljena je i istaknuta kao primer kako treba da funkcionišu slovačke institucije i kako treba da izgleda podrška lokalne samouprave istim za njihovo normalno i uspešno poslovanje. Prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović, dobio je pohvale zbog inicijative i sprovođenja projekata, koji za cilj imaju jačanje nacionalne svesti i kulturnog identiteta Slovaka u Staroj Pazovi, ali i šire.

Slovačku delegaciju, predvođenu ambasadorkom Slovačke u Srbiji, Dagmar Repčekovom, dočekali su Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Milan Beara, zamenik predsednika opštine i Ljibuška Lakatoš, narodna poslanica sa saradnicima.

„Godinama unazad smo obnovili gotovo sve objekte slovačke zajednice, jer ne samo da služe manjinskom narodu, već su i spomenici kulture u našoj sredini. Ponosan sam što u opštini Stara Pazova nije važno ko je Srbin a ko Slovak, već ko je kakav čovek.“ - izjavio je ovom prilikom Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Činjenica je da u Opštini Stara Pazova u radu lokalne samouprave, institucija i javnih preduzeća u velikom broju participiraju i predstavnici slovačke nacionalne manjine shodno svojim stručnostima i kompetencijama. Prilikom posete opštini, na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave razmatrane su mogućnosti dalje saradnje u oblasti kulture, obrazovanja i sporta, a nije isključena ni buduća saradnja na polju ekonomije.

Zahvaljujući tradicionalnoj i istorijskoj povezanosti sa Republikom Slovačkom, kao i prijateljskim i rodbinskim odnosima, Opština Stara Pazova je potpisala brojne protokole o saradnji sa gradovima i opštinama iz ove, veoma razvijene evropske države.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije