• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-povezivanje-i-razmena-iskustava-sa-opstinama-i-gradovima-zemalja-clanica-euOpština Stara Pazova uspešno sarađuje sa svim opštinama Sremskog upravnog okruga, sa kojima je u više navrata, u ime različitih vidova saradnje, potpisala i protokole, čiji su rezultat više značajnih i uspešno realizovanih projekata. Saradnja postoji i sa brojnim gradovima širom Srbije, ali i van granica naše zemlje. Posle niza uspešnih, pre svega privrednih, susreta u Nemačkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji, rukovodstvo Opštine Stara Pazova nastavlja da neguje dokazano uspešnu tradiciju privredne razmene iskustava i pozitivne prakse sa veoma razvijenim evropskim državama.

Nakon posete delegacije Opštine Stara Pazova gradu Nova Gorica u Republici Sloveniji početkom ove godine, koja je za cilj imala upravo širenje i jačanje saradnje u oblasti privrede, društva, sporta i kulture, prošle nedelje usledila je uzvratna poseta osmočlane delegacije ovog privredno veoma razvijenog slovenačkog grada. Prilikom posete, koja je inicirana od opštinskog rukovodstva, a ostvarena uz pomoć privrednika koji posluje upravo na teritoriji naše opštine, direktora kompanije „Belanta“, predstavništva italijanske kompanije „ILCAM“, gospodina Primoža Kraljiča, koji je rodom iz Nove Gorice, predstavljeni su mnogobrojni potencijali naše opštine među kojima prednjače privredni.

Sastanak je bio adekvatna prilika i za predstavljanje uspešnog rada Privredne komore Srbije - RPK Sremska Mitrovica i Regionalne razvojne agencije Srem, čiji su predstavnici Đorđe Božić (predsednik komore za Srem) i Tanja Mijailović (rukovodilac projekta, RRA), govorili o mogućnostima saradnje sa relevantnim institucijama iz Republike Slovenije.

U delegaciji grada Nova Gorica bili su Matej Arčon, župan grada Nova Gorica, Marko Tribušon, podžupan grada, Andrej Markočič, šef Kabineta župana, Vesna Mikuž, načelnica opštinske uprave kao i nekoliko slovenačkih privrednika.

„S obzirom da mi u Staroj Pazovi imamo dosta slovenačkih kompanija, od kojih je najpoznatija „Gorenje“, želeli smo da sa ovom zemljom ostvarimo još bolji privredni kontakt, kako bi povezali naše privrednike radi obostranog poslovnog uspeha. Mi očekujemo veliku pomoć u razmeni iskustava oko pristupnih i predpristupnih fondova Evropske unije od naših novih prijatelja i poslovnih partnera iz grada Nova Gorica. Naravno da smo i mi tu za njih, jer je poznato da Opština Stara Pazova neguje tradiciju saradnje sa brojnim opštinama i gradovima u zemlji i šire. Smatram da naša lokalna samouprava takođe ima dosta dobrih primera prakse, ne samo kada je u pitanju privredna razvijenost, već i u oblasti kulture, sporta i školstva“, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

„Nova Gorica ima mnogo iskustva u privlačenju novca iz Evropskih fondova, tako da ćemo na tom polju napraviti vid saradnje sa Opštinom Stara Pazova. Prenećemo im naša iskustva i znanja koja imamo, kako bi i oni imali više uspeha u toj oblasti. Moram da istaknem da je Opština Stara Pazova veoma uspešna lokalna samouprava u Srbiji i da je delegacija, koja je posetila naš grad početkom godine, veoma dobro podučena za projekte koji mogu da se finansiraju iz Evropske unije. Sve ono što smo u ova tri dana imali prilike da vidimo kod vas, od industrijskih zona, preko rada opštinske uprave, pa do domaćih i stranih kompanija, daje nam pravo da zaključimo da Opština Stara Pazova zaista ima svetlu budućnost“, izjavio je za medije Matej Arčon, gradonačelnik Nove Gorice.

Programom trodnevne posete, gosti iz Slovenije obišli su nekoliko domaćih kompanija, Sportski centar FSS kao i industrijsku zonu u Staroj Pazovi, a posetom je napravljen još jedan korak više u budućoj međunarodnoj saradnji sa Slovenijom. Okosnica buduće saradnje biće zajedničko apliciranje u projektima Evropske unije, kao i povezivanje privrednih subjekata iz opština Stara Pazova i Nova Gorica. Veliki potencijal za saradnju postoji i na polju sporta i kulture.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije