• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-uprava-za-kapitalna-ulaganja-dodelila-sredstva-za-deo-cetvrte-faze-izgradnje-vodovodne-mreze-u-vojkiZahvaljujući odličnoj saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opština Stara Pazova dobila je deo sredstava neophodnih za nastavak realizacije značajnog projekta, četvrte faze izgradnje vodovodne mreže u Vojki. Sredstva su namenski dodeljena kroz konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za 21 projekat u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji će doprineti ravnomernom i bržem razvoju gradova i opština, u četvrtak, 05. oktobra u Novom Sadu predstavnicima lokalnih samouprava, uručili su Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, je obraćajući se predstavnicima opština, izrazio nadu da će usmerena sredstva biti efikasno utrošena, i naglasio da je neophodno pravovremeno, brzo i odgovorno reagovanje prilikom realizacije ovih projekata.

Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja je čestitajući korisnicima, poručio da u najkraćim vremenskim rokovima temeljno pripreme i dostave svu neophodnu dokumentaciju kako bi se što pre ušlo u realizaciju projekata i podsetio da je Uprava za kapitalna ulaganja uvek na raspolaganju za korisnike koji redovno prate i konkurišu. Pohvalio je Opštinu Stara Pazova na dobroj organizaciji i sposobnosti tima koji je zadužen da prati i konkuriše na konkursima pokrajinskih institucija.

„Ozbiljno smo shvatili i krenuli u realizaciju svih bitnijih projekata za naše građane i to podjednako u svim naseljima. Projekat izgradnje vodovodne mreže u Vojki, odnosno početne faze, koje su podrazumevale priključenje oko 1500 korisnika na vodovodnu mrežu, kao i nekih javnih ustanova od značaja, ranijih godina je realizovan, a sada, putem ovog konkursa, smo obezbedili preko 18 miliona dinara za realizaciju dela 4. faze, koja obuhvata izgradnju ulične mreže dve celine A i B, odnosno 3,5 km sa još hiljadu priključaka za korisnike“, izjavio je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

Četvrtu fazu čini ulična vodovodna mreža u ukupnoj dužini od oko 27 km. Ukupna investiciona vrednost mreže i priključaka prema projektnoj dokumentaciji je 198.658.131,26 dinara bez PDV-a. Deo četvrte faze koji sufinansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine čini celinu A (oko 1607 m vodovodne mreže) i celinu B (oko 1583,50 m vodovodne mreže), čija je investiciona vrednost 21.619.016,38 dinara sa PDV-om. Konkursom Uprave obezbeđeno je oko 18 miliona dinara, dok je Opština Stara Pazova izdvojila 3,6 miliona dinara.

Ukratko o projektu

2010. godine pristupilo se izradi dokumentacije za izgradnju vodovodne mreže, s obzirom da su se meštani Vojke snabdevali vodom iz sopstvenih bunara od kojih je većina bila izgrađena bez dokumentacije i tačne evidencije. 2014. godine stekli su se svi uslovi i krenulo se u realizaciju prve i druge faze vodovodnog sistema naselja Vojka. U prvoj fazi izgrađen je bunar B1 i potisni cevovod u dužini od oko 900 m, a u okviru druge faze distributivna mreža u dužini oko 5,8 km, čime je obezbeđeno snabdevanje vodom osnovne škole, doma zdravlja i drugih javnih objekata, kao i velikog broja korisnika. Ukupna ulaganja u ove dve faze iznosila su oko 29 miliona dinara koje je obezbedila Opština Stara Pazova.

Treću fazu projekta izgradnje vodovodne mreže u Vojki čini izgradnja rezervoarskog prostora i tretmana vode sa pratećim objektima, a u njenu realizaciju će se krenuti kada kada bude izgrađeno dovoljno ulične mreže i kada se obezbedi dovoljan broj priključenih korisnika kako bi se obezbedio optimalan rad objekata u sistemu vodosnabdevanja.

Pokrajinska vlada u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja tokom januara meseca naredne godine planira raspisivanje novog velikog konkursa usmerenog na jačanje ekonomskog razvoja pokrajine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije