• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-iz-srema-stigli-bezicni-uredjaji-nova-panik-zvona-donacija-centrima-za-socijalni-radUnapređenje uslova za obavljanje svakodnevnih dužnosti Centara za socijalni rad je samo jedan od zadataka koje je, kao svoj prioritet, na sebe preuzeo resorni ministar Zoran Đorđević. Kako je ranije najavio ministar Đorđević, za efikasniji i sigurniji rad, kako zaposlenih u centrima za socijalni rad, tako i za korisnike njihovih usluga, među novim merama uvedena su i „Panik zvona“ – što u praksi suštinski predstavlja moderno, bežično povezivanje službenika u slučaju opasnosti.

Zbog sve učestalijih napada i događaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad, koji ostavljaju posledice na društvo u celini, društveno – odgovorna kompanija iz Srema, pozitivno je odgovorila na inicijativu predsednika Opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića, i za potrebe Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odnosno za sve centre za socijalni rad na teritoriji Srbije, donirala 140 „Panik zvona“.

Za zalaganje i odgovorni pristup potrebama zajednice, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, od ministra Đorđevića je dobio Zahvalnicu na sastanku održanom u petak, 25. avgusta, u Klubu narodnih poslanika u Beogradu. Sastanku su prisustvovali i saradnici ministra Đorđevića kako bi što preciznije razmenili informacije sa terena, razmotrili izazove i primere iz prakse sa kojima se lično susreću direktori i radnici centara za socijalni rad.

„Prilikom jednog od ranijih susreta sa ministrom Đorđevićem, došao sam na ideju da bi upravo Opština Stara Pazova mogla da, među brojnim kompanijama koje posluju na našoj teritoriji, pronađe onu koja će podržati akcije ovog ministarstva, a među njima i nabavku i uvođenje „Panik zvona“ u sve centre, kako bi se podigao nivo sigurnosti kako zaposlenih, tako i korisnika njihovih usluga. Zahvaljujući tome što sa pazovačkim privrednicima imamo odličnu saradnju i konunikaciju, jedna veoma uspešna kompanija iz Srema se odmah uključila i finansirala kupovinu 140 modernih bežičnih uređaja, koji će svi centri za socijalni rad dobiti potpuno besplatno, bez bilo kakvih troškova održavanja“, istakao je na sastanku Đorđe Radinović, prvi čovek staropazovačke opštine, a potom podelio uređaje prisutnim rukovodiocima centara.

Pomoću ovih modernih bežičnih uređaja, policija će u najkraćem mogućem roku biti obaveštena o eventualnim napadima u centrima za socijalni rad, što će uticati na veću bezbednost žena i dece, ali i svih zaposlenih u centrima. Pritiskom na taster, socijalni radnik direktno šalje signal, koji u najkraćem roku alarmira najbližu policijsku stanicu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije