• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-uz-sufinansiranje-iz-pokrajine-opstina-stara-pazova-obezbedila-sredstva-za-adaptaciju-objekta-pu-u-starim-banovcimaI u 2016. godini zabeleženi su negativni demografski trendovi, statistika nedvosmisleno ukazuje na sve manji broj dece koja se rađaju. Kako je u više navrata i najavljivano Republička i Pokrajinska vlada su preduzele nekoliko bitnih koraka ka poboljšanju nataliteta i boljem usklađivanju roditeljstva i rada. U popravljanju demografske slike Srbije i povećanju nataliteta uključile su se i sve lokalne samouprave, obezbeđujući bolje uslove za razvoj, vaspitanje i obrazovanje dece. Jedan od preduslova za podsticaj rađanja je i kvalitetnije obrazovanje, odnosno briga o stanju vaspitnih i obrazovnih objekata.

Opština Stara Pazova veliku pažnju posvećuje obnovi postojećih i izgradnji novih objekata škola i vrtića. Pored izgradnje dva potpuno nova objekta vrtića u Novim Banovcima i Belegišu, poslednjih godina aktuelno je i saniranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećih.

Projektom investicionog održavanja starog objekta „Leptirić“ predškolske ustanove „Radost“ i u ovom naselju će znatno biti unapređen kvalitet vaspitanja mališana. Projektom su predviđeni kompletni radovi na zameni zidnih i podnih pločica, prozora i stolarije, zamena sanitarija i mokrih čvorova, krečenje i enterijersko uređenje prostorija, čime bi se stvorili bezbedniji i komotniji uslovi za boravak oko 60 mališana uzrasta od jedne do šeste godine. Planirano je da se radovi realizuju do kraja godine, dinamikom koja predviđa pomenuti vid adaptacije.

Zahvaljujući blagovremenom apliciranju na konkurse pokrajinskih organa i agilnoj pripremi projektne dokumentacije, Opština Stara Pazova je uspela da, za realizaciju ovog projekta, obezbedi sredstva i iz drugih dostupnih izvora. Na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji AP Vojvodine Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, biće obezbeđeno 2.900.000 dinara, dok ostatak sredstava za realizaciju projekta, u iznosu od 1.363.069 dinara, Opština Stara Pazova finansira iz budžeta.

Ugovor o dodeli sredstava za investiciono održavanje objekta predškolske ustanove u Starim Banovcima, Milanu Beari, zameniku predsednika Opštine Stara Pazova danas su dodelili Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Pokrajinska vlada je ovim konkursom ukupno za sve projekte opredelila 253 miliona dinara, od toga za osnovno obrazovanje i vaspitanje 122.520.000, za srednje obrazovanje 70.480.000, za ustanove učeničkog standarda 20.000.000 i za predškolske ustanove 40.000.000 dinara. Takođe, Tehnička škola iz Stare Pazove je takođe aplicirala na ovom Konkursu i za sanaciju krova na radionici škole dobila 5.920.000 dinara.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije