• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-predsednik-pokrajinske-vlade-igor-mirovic-stara-pazova-jedna-od-najkonkurentnijih-opstinaPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je danas u radnoj poseti opštini Stara Pazova, gde je obišao nedavno završenu novu rekonstruisanu raskrsnicu državnog puta II A broj 100, i lokalnog puta Vojka - Stari Banovci. Kako je Mirović naveo, raskrsnica pripada širem kompleksu saobraćajnica, koje će se u opštini Stara Pazova povezati na veoma važno, treće isključenje i uključenje na auto-put E75, na novu petlju, za koju je realizacija izgradnje u toku, a koju finansiraju "Putevi Srbije".

Predsednika Mirovića je dočekalo lokalno rukovodstvo na čelu sa prvim čovekom Opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem, koji ga je ovom prilikom još bliže uputio u detalje i planove za dosadašnja i buduća infrastrukturna ulaganja u ovoj sremskoj Opštini. Nakon obilaska pomenute nove kružne raskrsnice kod „Pazovačkih bazena“, predsednik Mirović je zajedno sa domaćinom i direktorom JVP "Vode Vojvodine" Slavkom Vrndžićem obišao i radove na uređenju potoka Patka-Budovar u Starim Banovcima.

Namena započetih radova biće odvođenje suvišnih voda sa jugoistočne padine Fruške Gore, čime će se zaštititi i odbraniti priobalni deo naselja od visokih voda Dunava.
"Izgradnja kanala je jedan od brojnih velikih projekata ove opštine, čime se praktično menja slika Starih Banovaca i rekonstruiše kanal Budovar, čijom sanacijom će se kasnije u saradnji sa opštinom Stara Pazova pristupiti izgradnji marine", rekao je Mirović dodavši da će se time uvećati i turistički potencijali ove opštine ali Vojvodine u celini.

Govoreći o saradnji sa rukovodstvom Opštine Stara Pazova predsednik Vlade AP Vojvodine istakao je da ova Opština zauzima značajno mesto na privrednoj mapi Vojvodine. „Opština Stara Pazova je jedna pod najuspešnijih ne samo u Vojvodinim već i u čitavoj Srbiji. To pokazuje broj kompanija, koje su prisutne u Staroj Pazovi, zatim smanjena stopa nezaposlenosti, ali i značajni kapitalni infastrukturni i drugi projekti, a nadasve spremnost lokalne samouprave da funkcioniše efikasno sa konkurisanjem i realizacijom brojnih projekata, odgovornim pristupom prema investitorima i značajnim učešćem u projektima koji se realizuju sa pokrajinskom ili republičkom Vladom.“

„Nama kao rukovodstvu neizmerno znači podrška koju dobijamo od Pokrajine, i sami ste se uverili koliko je predsednik Mirović upućen u kretanja u našoj opštini, a to je samo dokaz o posvećenosti, koju pokazuje kada su lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine u pitanju. Svedoci smo velikog broja konkursa koje skoro svakodnevno raspisuju, kako pokrajinski sekretarijati, tako i Uprava za kapitalna ulaganja, a naš zadatak, koji uvek nastojimo da ispunimo, je da budemo efikasni u apliciranju, da unapred spremimo projekte i unapred ispunimo preduslove kako bi sredstva bila opredeljena za vitalne projekte u našoj Opštini“, poručio je, uz reči zahvalnosti, predsedniku Vlade AP Vojvodine, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Direktor JVP „Vode Vojvodeine“ Slavko Vrndžić, ukazao je na činjenicu da će objekat na kanalu Budovar, služiti i za potrebe navodnjavanja i u tom smislu biti od multifunkcionalnog značaja.

Očekuje se da će projekat vredan 48 miliona dinara, koji zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, JVP „Vode Vojvodine“ i opština Stara Pazova, biti realizovan u zadatom roku od 150 dana.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije