• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-briga-opstine-o-potrebama-gradjana-za-unapredjenjem-zdravstveme-nege-novo-sanitetsko-vozilo-za-pazovacki-dom-zdravljaOdličan primer kvalitetne saradnje u službi građana, jeste saradnja Opštine Stara Pazova i Doma zdravlja „Dr J.J.Zmaj“. Zahvaljujući ovoj saradnji, u vidu ulaganja u obnavljanje objekata, novu opremu i vozila, uveliko je unapređen rad ove zdravstvene ustanove, podignut kvalitet zdravstvene nege i usluga pacijentima.

Lokalna samouprava sopstvenim sredstvima u kontinuitetu obnavlja vozni park Doma zdravlja, te u saradnji i u skladu sa realnim potrebama, kupuje neophodna vozila što je slučaj i ovog puta. Novo sanitetsko kombi vozilo je jedno u nizu obezbeđenih vozila, koja su vid podrške i strateškog opredeljenja lokalne samouprave, te brige o građanima sa ciljem unapređenja kvaliteta zdravstvene nege u svim mestima staropazovačke Opštine. Primarna briga je da se brzom i kvalitetnom uslugom spasi i sačuva što više ljudskih života.

Ključeve novog sanitetskog vozila, vrednosti preko četiri miliona dinara, direktoru staropazovačkog Doma zdravlja, dr Aleksandru Omeroviću, u prisustvu velikog broja zaposlenih ove ustanove, uručio je danas Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, poručivši da se na zdravlju građana ne sme štedeti.

„Svesni činjenice da je zdravlje građana najbitnije, mi svake godine u dogovoru sa direktorom Doma zdravlja, izdvajamo neophodna sredstva za obnavljanje kako objekata i prostorija, tako i opreme i vozila. Ovoga puta kupili smo novo sanitetsko vozilo, a sve u cilju da građani na teritoriji opštine Stara Pazova imaju što bolju zdravstvenu zaštitu. Moram da pohvalim rad direktora Omerovića i svih zdravstvenih radnika u našim ambulantama, jer je staropazovački Dom zdravlja, zahvaljujući njima, na dobrom glasu ne samo u Srbiji već i u inostranstvu“, poručio je nakon primopredaje Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Vozila staropazovačkog Doma zdravlja svake godine pređu oko 350.000 kilometara u tri ambulante koje obavljaju hitnu medicinsku pomoć, svakodnevno se prevoze i pacijenti na hemodijalizu, pa je svako novo vozilo dobrodošlo, istakao je dr Aleksandar Omerović, direktor Doma zdravlja „Dr J.J.Zmaj“ prilikom primopredaje vozila.

„Zahvaljujem se Opštini Stara Pazova i predsedniku Đorđu Radinoviću na veoma uspešnoj saradnji i neprekidnim ulaganjima u našu zdravstvenu ustanovu. Želim da posebno istaknem veliki značaj opštinskog ulaganja u zdravstvo upravo zbog činjenice da se na taj način štedi novac Doma zdravlja, koji se dalje usmerava na druge, za pacijente bitnije namene. Kada smo predsedniku opštine, gospodinu Đorđu Radinoviću iskazali potrebu za novim sanitetskim vozilom, bez reči se krenulo u realizaciju i u najkraćem mogućem roku mi smo dobili neophodno vozilo, koje ispunjava sve kriterijume savremene medicine i koje ćemo odmah staviti u funkciju. Našem Domu zdravlja je lako da uspešno radi sa ovakvom lokalnom samoupravom i sa ljudima koji razumeju da je zdravstvo zaista bitno pogotovo u današnje vreme“, naglasio je dr Aleksandar Omerović.

Od 2012. godine do danas, Opština Stara Pazova je za potrebe renoviranja ambulanti, objekata Domova zdravlja, nabavku novog nameštaja za opremanje ordinacija, opreme, skupocenih aparata i vozila izdvojila više od 25 miliona dinara.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije