• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-podrska-opstine-stara-pazova-studentima-obezbedjen-deo-sredstava-za-regresiranje-prevozaNa teritoriji opštine Stara Pazova živi veliki broj studenata, koji se školuju na fakultetima širom Srbije, pretežno u Beogradu i Novom Sadu. Opština Stara Pazova je ovogodišnjim budžetom namenila 6.750.000 za ove potrebe, ali za dodatna sredstva aplicira i kod nadležnih resornih institucija, kako bi studentima pomogla u plaćanju troškova prevoza i na taj način olakšala kućni budžet njihovih porodica. Konkurišući na ovogodišnjem javnom pozivu Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Opština Stara Pazova je za ove namene obezbedila preko 600.000 dinara za period: januar - jun 2017. godine.

U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu danas su svečano potpisani Ugovori i rešenja o dodeli novčanih sredstava za regresiranje prevoza studenata u AP Vojvodini u međugradskom, odnosno međumesnom saobraćaju za tekuću godinu, a pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević ugovor za našu opštinu, uručio je zameniku predsednika Opštine Stara Pazova, gospodinu Milanu Beari.

„Marljiv rad i trud studenata sa teritorije naše opštine, u skladu sa našim mogućnostima, uvek pokušavamo da na neki način pomognemo. Kako bi olakšali kućni budžet porodica studenata koji svakodnevno putuju do fakulteta, uveli smo praksu regresiranja njihovog prevoza. Zadatak nas, na rukovodećim pozicijama, u Opštini Stara Pazova je da se zalažemo za njen kontinuirani razvoj i prosperitet, što i činimo, upravo kako bi naši studenti, po završetku studija imali gde da se zaposle i da pokažu stečena znanja. Naš skroman doprinos u vidu novčane pomoći za prevoz, samo je dokaz da ih bodrimo na njihovom putu usavršavanja“, istakao je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

Sekretarijat je početkom ove godine raspisao Javni konkurs za regresiranje prevoza studenata, na koji se javilo 33 od ukupno 45 opština/gradova u AP Vojvodini, a za realizaciju konkursa, Sekretarijat je izdvojio 20 miliona dinara.

Sredstva dobijena putem ovog konkursa biće iskorištena i prosleđena za 139 studenata koji su izabrani na Javnom pozivu za regresiranje troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju Opštine Stara Pazova u novembru 2016. godine. Podsećamo da su pravo na konkurisanje za sredstva imali studenti koji su ispunjavali sledeće kriterijume:

1. Imaju prebivalište na području opštine Stara Pazova
2. Svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji od mesta stanovanja do ustanove visokog obrazovanja (nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima)
3. Školuju se na teret budžeta
4. Prvi put upisuju godinu studija
5. Nisu korisnici studentskih stipendija i kredita od nadležnih ministarstava, Vlade Republike Srbije, nadležnih pokrajinskih organa uprave, Vlade AP Vojvodine, lokalnih samouprava, Republičkog fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu i drugih institucija, fondova i fondacija.

Pored novčane pomoći za prevoz studenata, Opština Stara Pazova svake godine učestvuje i u pokriću dela troškova prevoza učenika srednjih škola, koji svakodnevno putuju do svojih srednjih škola u Beograd ili Zemun.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije