• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-raspisani-izbori-za-savete-mesnih-zajednica-opstine-stara-pazovaPredsednik Skupštine Opštine Stara Pazova, Goran Jović, održao je danas konferenciju za novinare, na kojoj je zvanično, a na osnovu Odluke o mesnim zajednicama, raspisao izbore za članove Saveta Mesnih zajednica za 14. maj.

Rokovi za vršenje izbornih radnji za izbor članova Saveta Mesnih zajednica počinju da teku od četvrtka, 13. aprila. Saveti Mesnih zajednica su dužni da formiraju organe izbora, odnosno izborne komisije na nivou Mesnih zajednica i da u skladu sa svojim Statutima sprovedu izbore.

Izbori koji će biti održani 14. maja su po većinskom sistemu, odnosno glasaće se za kandidate koji će biti predstavljeni imenom i prezimenom, za razliku od lokalnih i parlamentarnih izbora, naglasio je prisutnima, predsednik SO Stara Pazova, Goran Jović, a ove godine biće izabrano 116 članova Saveta Mesnih zajednica.

„Ja sam uveren da će građani Opštine Stara Pazova iskoristiti svoje demokratsko pravo i učestvovati na ovim izborima, kako kao kandidati, članovi biračkih odbora, posmatrači, tako i kao glasači. Kao što su uvek na teritoriji Opštine Stara Pazova ovi izbori prolazili u fer i demokratskoj atmosferi, siguran sam da će to biti slučaj i sada, te da ćemo nakon izbora imati kvalitetne organe u svim Mesnim zajednicama kako bi doprineli još boljem razvoju naše opštine.“

Izbori za Savete Mesnih zajednica nisu mogli da budu raspisani kad i predsednički, jer se oni ne mogu istog dana održavati sa izborima koji su vezani za Republiku, objašnjeno je na konferenciji kojoj su prisustvovali i zamenik predsednika SO, Živojin Gavrić i sekretar SO, Vesna Jovanović.

Nakon obraćanja prisutnim predstavnicima medija, predsednik SO, Goran Jović potpisao je Odluke o raspisivanju izbora za Savete Mesnih zajednica, za svih deset naselja u opštini Stara Pazova (Stara Pazova, Nova Pazova, Stari Banovci, Novi Banovci, Banovci – Dunav, Belegiš, Surduk, Vojka, Krnješevci i Golubinci.)

Poslednji put, izbori za Savete mesnih zajednica na teritoriji Opštine Stara Pazova, održani su 26. maja 2013. godine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije