• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Još jedna značajna investicija i nastavak saradnje sa kompanijom Delez SrbijaKompanija Delhaize Serbia (Delez Srbija) i Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova JP potpisale su danas ugovor o finansiranju izgradnje komunalne infrastrukture u IV industrijskoj zoni opštine Stara Pazova. Vrednost investicije iznosi 1,65 miliona evra (bez PDV-a), a kompanija Delez Srbija obavezala se da će ovim sredstvima finansirati izgradnju kanalizacione mreže u dužini od tri i po kilometra, pristupni put od raskrsnice puteva Stara Pazova-Nova Pazova i raskrsnice Vojka-Stari Banovci, izgradnju kružnog toka na pristupnoj saobraćajnici, kao i izgradnju dela vodovodne mreže od Novih Banovaca do distributivnog centra koji gradi na teritoriji opštine Stara Pazova.

Potpisnik ugovora sa kompanijom Delez Srbija, u ime Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova JP, bio je direktor ovog javnog preduzeća gospodin Nedeljko Kovačević, a svečanom trenutku, kao domaćin i aktivni učesnik svih dosadašnjih zajedničkih poduhvata, prisustvovao je i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. On je nakon reči zahvalnosti kompaniji, na profesionalnom poslovnom odnosu, podsetio na same početke saradnje i na brojne napore, strpljenje i rad koji su uloženi od strane lokalne samouprave, njenih Odeljenja, naročito Direkcije za izgradnju, kako bi se pružila sva podrška koja je bila neophodna zahtevnom, ali odgovornom investitoru poput kompanije Delez Srbija.

„Radujemo se daljem nastavku saradnje sa kompanijom Delez Srbija, koja će ovim novim ugovorom, odnosno predstojećim infrastrukturnim uređenjem indirektno doprineti daljem privrednom razvoju staropazovačke Opštine. Ponosni smo na dosadašnje rezultate i želimo da i dalje, predanim radom zajednički gradimo bolju budućnost Stare Pazove i svih njenih naselja“, istakao je Nedeljko Kovačević prilikom potpisivanja pomenutog Ugovora.

„Ugovor koji danas potpisujemo rezultat je dobre saradnje sa lokalnom samoupravom u Staroj Pazovi, ali i potvrda naše strateške opredeljenosti razvoju na tržištu Srbije, ulaganjima u stalni rast i širenje poslovne mreže, kao i odgovornom poslovanju naše kompanije u svim segmentima. Siguran sam da će nova infrastruktura u velikoj meri olakšati i svakodnevni život građanima opštine Stara Pazova, kao i okolnih opština i naselja, kao i da će distributivni centar dati nemerljiv doprinos privrednom razvoju opštine“ istakao je Džon Kiricis, generalni direktor Delez Srbija.

Kompanija Delez Srbija je u aprilu 2013. godine počela izgradnju distributivnog centra površine 70000 metara kvadratnih, sa mogućnošću proširenja kapaciteta i do 125.000 kvadratnih metara u narednim godinama. Distributivni centar će zapošljavati više od 750 ljudi, a u njegovu izgradnju do sada je uloženo 50 miliona evra. Završetkom radova distributivni centar će biti povezan sa tri ključna putna pravca i raspolagaće sa 100 utovarno-istovarnih mesta sa kojih će dnevno moći da pođe 250 šlepera. Distributivni centar će svakoga dana moći da isporuči 6.500 paleta što je količina robe dovoljna za snabdevanje 450 prodavnica i rast maloprodajne mreže kompanije Delez Srbija. Centar će za korišćenje biti spreman krajem 2014. godine.

Delhaize Serbia (Delez Srbija) je članica međunarodnog trgovinskog lanca Delhaize Group, čije je sedište u Belgiji i koji posluje na tri kontinenta: Evropa, Amerika i Azija. Delez Srbija posluje kroz formate Maksi supermarket, Mini Maksi, Tempo, Tempo Ekspres i Šop&Go, a ukupna mreža broji više od 380 prodajnih objekata.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije