• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna najava takmicenja pazljivkova smotra u opstini stara pazovaDesetog februara u svim osnovnim školama i predškolskim ustanovama đaci staropazovačke opštine su učestvovali na školskom takmičenju, čime je otpočela smotra. Takmičenje je obuhvatilo 597 đaka prvog razreda, 643 đaka drugih razreda kao i 635 predškolaca, od čega je većina učenika radila testove.

Nakon pregleda testova od strane Agencije za bezbednost saobraćaja i formiranja ekipa (svaku školu će činiti tim prvog razreda sa 3+1 člana i tim drugog razreda 3+1), dok će predškolske ustanove takođe činiti po 4 člana tima, 3 u stalnom stastavu i jedan rezervni. Propozicije takmičenja su takve da po jedan prvoplasirani tim ide dalje u regionalno takmičenje, što znači da će tri ekipe iz svake starosne kategorije predstavljati opštinu Stara Pazova u daljem nivou takmičenja.

Sa glavnim ciljem da se poveća bezbednost najmlađih sugrađana u saobraćaju i da se kroz igru oni upoznaju sa glavnim saobraćajnim propisima i time odgovorno ponašaju kao učesnici u saobraćaju, ove godine opština Stara Pazova je uzela učešće u realizaciji ovog projekta gde će zajedno sa 50ak lokalnih samouprava iz cele Srbije organizovati naredni nivo takmičenja.

U cilju organizacije opštinske smotre 09. marta 2022. godine održana je u Staroj Pazovi obuka za tečničku podršku i za moderatora takmičenja koje će imati svaka lokalna samouprava učesnica. Na obuci su prisustvovale kolege iz opštine Sremski Karlovci, grada Šapca, opštine Bač, opštine Žabalj i opštine Bački Petrovac uz prisustvo kolega iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Opštinska smotra će se održati 23. marta u Osnovnoj školi Simeon Aranicki u Staroj Pazovi kada će biti organizovana dva polufinalna takmičenja za učenike prvih i drugih razreda obzirom da učestvuje 9 ekipa iz 9 osnovnih škola, dok će sutradan, 24. marta biti finalno takmičenje predškolaca i po dve najbolje škole (po jedna pobednica svakog polufinala) u uzrastu prvi razred i po dve najbolje škole u uzrastu drugi razred.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije