• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetU sredu 11. maja 2022. godine, u Velikoj sali Bele zgrade, Trg dr.Zorana Đinđića bb, u Staroj Pazovi sa početkom u 13,45 časova, za učenike završnih razreda srednje Tehničke škole i srednje Ekonomsko-trgovinske škole iz Stare Pazove održano je predavanje na temu: "Siva ekonomija i rad na crno" u organizaciji Socijalno - ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Edukativno predavanje na napred navedenu Temu održao je Rade Erceg, član Socija- ekonomskog-saveta opštine Stara Pazova i profesor u Tehničkoj školi Stara Pazova.

O tome kako se boriti protiv pojava sive ekonomije irada na crno, kroz preventivne, stimulativne i kaznene mere, govorila je Zorica Kešelj, nastavnik sociologije, ustava i prava građana i direktorka srednje Tehničke škole u Staroj Pazovi.

Nakon održanog predavanja i edukacije , učenici su popunili Upitnik na temu "Šta znaš o sivoj ekonomiji i radu na crno" sa namerom da se utvrdi koliko su od predavanja usvojili i naučili o tome šta je "siva ekonomija" i kako se protiv nje boriti.

Predavanju su prisustvovali i predstavnici socijalnih partnera u SES-u: Lokalne samouprave-opštine Stara Pazova, Unije poslodavaca Stare Pazove, Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova, članovi Radne grupe SES-a za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno, direktorka srednje Tehničke škole Zorica Kešelj i profesori odeljenja škola čiji su učenici obuhvaćeni predavanjem.

Predavanje je planirano u Akcionom planu rada Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova za 2022. godinu, sa ciljem preventivnog rada i edukacije mladih i ukazivanja na štetnost pojava "sive ekonomije i rada na crno" kako na pojedince, tako i na poslodavce koji posluju legalno, i na prihode budžeta lokalnih zajednica i države u celini.

Posle završenog predavanja za učenike završnih razreda srednjih škola, Socijalno- ekonomski savet opštine Stara Pazova, će u narednom periodu analizirati Upitnike koje su nakon predavanja popunili učenici koji su bili prisutni na edukativnom predavanju, i o utvrđenim rezultatima izdati odgovarajuću publikaciju i Saopštenje za javnost.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije