• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetU Staroj Pazovi je dana 11. januara 2021. godine, sa početkom u 10,00 časova, elektronskim putem, održana 42. sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Na sednici su razmatrani i usvojeni Zapisnici sa 39,40 i 41. Sednice SES-a.

Sednici Saveta je prethodila 34. sednica Kolegijuma SES-a, koja je održana 28. decembra 2020.godine,a na kojoj su razmatrani materijali i predlozi Odluka za 42.sednicu Saveta, predložen datum održavanja i dnevni red sednice.

Savet je razmatrao i usvojio Finansijski Plan za redovno funkcionisanje i rad SES-a opštine Stara Pazova za 2021. godinu.

Savet je usvojio Odluku o razrešenju dužnosti dosadašnje predsedavajuće Socijalno- ekonomskog saveta Suzane Ilić , člana Saveta ispred socijalnog partnera lokalne samouprave opštine Stara Pazova i dosadašnjeg zamenika predsedavajuće Socijalno-ekonomskog saveta Vladimira Ćulaje – člana Saveta ispred ispred socijalnog partnera Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Stare Pazove, koji su dužnost obavljali u proteklom mandatnom periodu u 2020. godini, zbog isteka mandata na koji su izabrani.

Za predsedavajućeg SES-a za 2021. godinu imenovan je Vladimir Ćulaja, član SES-a ispred socijalnog partnera Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Stare Pazove, a za zamenika predsedavajućeg za 2021. godinu imenovan je Rade Erceg, član SES-a ispred socijalnog partnera Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova.

Savet je usvojio Odluku da se razreši dužnosti sekretar SES-a Milenko Vučinović, radi isteka mandata na koji je izabran.

Za sekretara Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova, za naredni mandatni period, izabran je Milenko Vučinović.

Usvojena je Odluka o sklapanju Ugovora o pružanju knjigovodstvenih usluga za potrebe SES-a u 2021. godini sa knjigovodstvenom agencijom ,,Informacioni biro,, iz Stare Pazove.

Usvojena je Odluka o imenovanju ovlašćenih lica za potpisivanje finansijske i druge dokumentacije Saveta za 2021. godinu.

Razmatrana je i usvojena inicijativa i zauzet stav da se pokrene pitanje visine cenzusa za ostvarivanje prava na dečiji dodatak i ista uputi višim nivoima organiziranja – Pokrajinskom SES i Socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije.

Cenzus koji je propisan u ovom trenutku iznosi 9.271,83 dinara po članu domaćinstva.

Ukoliko Analiziramo ovaj podatak, dolazi se do zaključka da porodica sa jednim detetom, u kojoj jedan od supružnika nije zaposlen, a drugi supružnik prima minimalnu zaradu, ne može da ostvari pravo na dečiji dodatak, jer primanja po članu porodice prelaze propisani cenzus. Ovom Inicijativom, SES opštine Stara Pazova predlaže Pokrajinskom SES i SES RS da istu razmotre i ispitaju mogućnost pokretanja postupka za povećanje cenzusa, sa ciljem da što više porodica ostvari pravo na dečiji dodatak, čime bi se doprinelo merama populacione politike za povećanje nataliteta u Republici Srbiji.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović

Predsedavajući SES-a:
Vladimir Ćulaja

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije