• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetU Staroj Pazovi je dana 16. decembra 2019. godine održana 37. sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Sednica je održana u maloj sali Bele zgrade sa početkom u 13,00 časova. Prethodno je dana 11. decembra 2019. održana 30. sednica Kolegijuma SES-a, kada je utvrđen predlog dnevnog reda i datum održavanja 37. sednice Saveta.

Savet je na sednici razmatrao i usvojio Zapisnike sa održanih 33, 34,35 i 36. sednice Saveta.
Članovi Saveta informisani su o aktivnostima SES-a između dve radne sednice koje se odnose na organizaciju i sprovođenje Javne tribine na temu: "Rezultati borbe protiv sive ekonomije i rada na crno za period 2017-2019. godina". Usvojena je i Informacija o učešću predstavnika SES-a na sajamskim manifestacijama koje su održane u Modriči, Doboju i Paraćinu, kada je predstavljen deo privrednog i turističkog potencijala sa područja opštine Stara Pazova.

Usvojena je Informacija o realizaciji Javnog konkursa AP Vojvodine za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finasiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih SES-a. Na konkursu je aplicirala opština Stara Pazova, kojoj su za ove namene dodeljena bespovratna sredstva u visini od 450.973,23 dinara.

Savet je razmatrao i usvojio Inicijativu socijalnog partnera Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove za formalizovanjem privredno tehničke saradnje sa opštinom Trebinje. Obzirom da su razgovori o ovoj saradnji započeli na 13. Regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi, Savet podržava ovu aktivnost i predlaže opštini Stara Pazova da formalizuje ovu saradnju ako je moguće u narednom periodu.

Razmatran je predlog predstavnika sindikata u Savetu, o izjašnjavanju o Inicijativi Saveza samostalnih sindikata trgovine Srbije za zabranu rada nedeljom u delatnosti trgovine.Na predlog Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova, Savet je jednoglasno dao pozitivno mišljenje i podršku ovoj Inicijativi. Na zvaničnom sajtu Saveza samostalnih sindikata Srbije postoji link na kome se tajnim glasanjem "za" ili "protiv" može izjasniti o ovoj Inicijativi. Savet ukazuje mogućnost i građanstvu da može izaći i glasati na navedenom sajtu i izjasni se o ovoj inicijativi.

Razmenjene su informacije između predstavnika sindikata i lokalne uprave u SES-u, o dinamici isplata zaostalih potraživanja za putne troškove, solidarnu pomoć i jubilarne nagrade, zaposlenima koji ta potraživanja ostvaruju iz budžeta opštine Stara Pazova.

Rade Erceg je pojasnio članovima SES-a, Inicijativu SSS za opštinu Stara Pazova, o mogućnosti da socijalni partneri u Savetu, mogu da donesu Odluke o pristupanju i uplati određenih sredstava na mesečnom nivou u Fond solidarnosti koji postoji i formiran je na nivou SSS grada Novog Sada. Izdvojena sredstva bi se akumulirala na posebnom računu i time bi se stvorila mogućnost da se koriste za prevenciju i odmor svojih radnika, koji su članovi SSS, po povlašćenim cenama za korisnike kao i članove njihovih porodica. O ovoj Inicijativi će biti reči na nekoj od narednih sednica SES-a, a nakon što su utvrdi mogućnost ovog izdvajanja na nivou lokalne samouprave.

Zaključeno je da se dopisom informišu socijalni partneri Opštinsko veće opštine Stara Pazova, da predloži predsedavajućeg SES-a za 2020. godinu, i Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove da predsloži zamenika predsedavajućeg SES-a za 2020. godinu, iz redova svojih predstavnika u SES-u.

Sekretar SES-a:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući SES-a:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije